dragostea dureaza pana la lesin! aseara in laptarie

7 ian. 2010


acum pe bune. cat dureaza dragostea. am vazut in seara asta in laptarie ca dragostea tine 3 ani. acum nu stiu cum au trecut asa de repede. pentru ca in laptarie dragostea dureaza 3 ani a tinut mai putin de 2 ore. nu vazusem piesa pana acum dar stiam ca exista o controversa legata de durata dragostei. unii cercetatori spun ca 2 ani apoi relatia dintre cei doi degenereaza. la Frederic Beigbeder dragostea tine 3. piesa este o comedie spumoasa, plina de satira, cruda uneori, dureroasa, plina de adevar, schimbari se situatii, muzica, improvizatie, o rochie de mireasa, un lac al lebedelor, controverse, lacrimi, zambete trairi intense sau mai putin intense, divort. o piesa care te pune pe ganduri. o piesa reala si actuala in acelasi timp.

piesa pusa in scena neconventioanala din laptarie de HIPERtalentata Chris Simion are tot ce vrei: este alerta, iti da senzatia ca tot timpul se intampla ceva neasteptat, este un party de divort, cu fosta sotie, actuala iubita si un amic gay al lui Marc. personajul jucat cu un firesc debordant de cristi iacob (am ramas masca dupa ce l-am vazut in Baal!!!!). prezenta Adrianei Trandafir este halucinant de incantatoare. are un sarm aparte, arunca replici care se vede ca sunt improvizati cu o seninatate debordanta, mustaceste ceva de fiecare data si este mereu gata sa aiba un raspuns plauzibil la fiecare intrebare care se iveste in cuplu. are o gratie divina, trece de la extaz la agonie si invers cat iti duci sticla de bere la gura.

si pentru ca totul sa fie cat se poate de real cineva a lesinat pe la jumatatea piesei. moment in care iacob s-a oprit si lumea s-a bulucit sa vada ce e. lesinase cineva de caldura probabil. culmea e ca prezenta feminina la spectacol era undeva pe la 80-85% si cu toate astea a lesinat un barbat. piesa s-a intrerupt 10-15 minute, omul si-a revenit si a continuat. iacob si trandafir au mai facut glume in care se folosea cuvantul "lesin" de cateva ori spre amuzamentul tuturor.




"Daca nevasta iti devine prietena, e cazul să-i propui unei prietene sa-ti devina nevasta"
"Dragostea ia sfîrsit atunci cand nu te mai poti intoarce"
"In primul an - cumparam mobila, in al doilea an - mutam mobila, in al treilea an - impartim mobila"

PS: nu o sa inteleg niciodata parintii care vin cu copii de cativa ani la piese de teatru exclusiv pentru adulti. era un pusti de 5-6 ani care a trebuit sa asulte cuvinte cu p..., cu f... si cu s...exista tandarica, creanga, masca. sau comedii la teatrele bucurestene.

1 comentarii:

Irina Ursu spunea...

Eu am citit doar cartea si a fost misto, dar se pare ca si piesa e pe masura dupa cum ai scris u aici.