Requiem for a dream!

18 mar. 2007


zidurile incep sa ma stranga. totul devine stramt. doar pentru mine. numai eu pot intra. usa se deschide. un miros puternic de parfum dulceag imi patrunde in nari. imi invadeaza narile si ramane acolo. fumul incepe incet, incet sa imi distraga atentia. si parfumul dispare. o tipa imbracata intr-o fusta lunga gri imi zambeste. muzica imi invadeaza timpanele. sunetul castiga razboiul cu tot. ma introduce intr-alta lume. parca sunt un copil care s-a zmucit din mana mamei si s-a pierdut. siluete bizare imi apar in fata ochilor. culorile vii incep sa isi faca aparitia. sute de romburi de pe puloverele oamenilor din jur imi sar in ochi. tenesi albastrii, jeansi combinati cu topuri negre. tricouri in dungi. un ecran gigant imi fura privirea. si nu ma lasa sa mai privesc prin jur. e plin de lume. aglomeratie imi da o senzatia placuta. de viata. lumea traieste, asculta si se simte bine. filmul incepe sa ruleze. prin fata imi apar tot felul de personaje. un tip isi scoate paltonul negru si incepe sa vorbeasca cu cineva. tipa cu hanorac cu gluga si fusta crem pana in pamant merge pe bicicleta iar fusta se ridica din cauza vantului. un urs imens isi face aparitia sfatos, are un cap imens, plin de praf pe la gura. vad numai perechi de ochelari cu rama groasa. lume se simte bine, traieste, e vie si asta imi place. femei tunse asimetric, brunete cu breton apar in fata mea. doar frankie wilde nu se simte in apele lui. e legat la cap cu un bandaj si incearca sa isi revina. lumea danseaza, simte muzica. the model e principalul "vinovat" petru tot ce se intampla. la ce frame am ajuns? tipul din principiul dragostei comunicante isi fumeaza linistit tigara si bea dintr-un pahar. cum te poti indragosti de o femeie surdo-muta ? cum poti avea un copil negru cand tu si iubita ta sunteti albi? nu mai conteaza. beat-ul ne mangaiei timpanele, sunetul surd te face sa iti doresti ca treaba asta sa nu se mai termine nicioadata. o arzi singur intr-un colt si iti doresti ca timpul sa se opreasca. sa savurezi fiecare secunda, fiecare frame. imi plac gecile cu guler de blana.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place foarte mult acest post, in opinia mea este unul dintre cele mai reusite ale tale. Intotdeauna am considerat ca pe blog este mai important sa reusesti sa iti transpui gandurile metamorfozate si sa-i faci pe ceilalti sa isi doreasca sa patrunda in sufletul plin de mistere al celor din jur.Frumos!

Anonim spunea...

bun titlul....Requiem for a dream...foarte nimerit...
dar pe mine m-a dus cu gandul la asiatica din Babel...in aceea scena din leagan....si binenteles cand ai amintit de o femeie surda muta...pentru mine a fost personajul meu preferat si nu numai din filmul asta...unul din personajele feminine preferate din toate filmele pe care le-am vazut..mi s-a parut foarte atractiva...

Anonim spunea...

ai zis ca ai stat singur intr-un colt...iar?ce-i drept...de acolo observi cel mai bine lumea din jur...

moi non plus spunea...

si ai mai fost prin cta?

Sahara Penguin spunea...

Pai... poate ne vedem prin Frame :)

otrava spunea...

imi place asiatica din babel de mor. cum o ardea ea fara chilori. ne vedem si in frame. vineri merg de exemplu.