Harajuku sau extravaganta in stare pura!

6 mar. 2007


imi place foarte tare japonia, cultura, orasele, oamenii, stilul lor de viata. o sa scriu pe blog despre harajuku si promit ca o sa revin la capitolul fascinanta japonie. imi plac la nebunie harajukistele. fete de pana in 18 ani, machiate strident, rebele, cu freze ciudate, imbracate cat mai straniu, in culori vii, foarte originale fara sa fie vulgare sau extremiste. extravaganta japonezelor, bucuria ochiului care le priveste spectacolul textil fac din pustoaicele din harajuku papusi vii. fetele se aduna intr-un parc, in fiecare duminica, costumate cat mai bizar si isi fac veacul pe strada pentru ca accesul in cluburi este strict interzis minorilor. o ard in stilul ghotic lolita foarte la moda printre adolescentele japoneze care se imbraca in costume babydoll gotice, de o excentricitate formidabila. nu te mai saturi sa le privesti, sunt adevarate spectacole. un show total oferit gratis in plin tokyo. duminica tipele o ard pe strazile din tokyo si osaka, se aduna in imprejurimile parcurilor yoyogi si harajuku, sunt mereu cu zambetul pe buze, joviale, resping orice contact cu barbatii care incearca sa vorbeasca cu ele. fac poze doar cu turistii care le vaneaza. de o frumusete ciudata, stralucitoare, adevarate proiectii ale starurilor visual rock favorite fetele sunt incredibile. daca esti tripat pe tot ce tine de stilul copilaresc, harajuku e visul implinit. fustite, dantele, sosete colorate, posete, acadele. harajuku este o prezentare de moda. acolo mergi sa vezi ce se mai poarta fuste, tatuaje, bluze, rochii, accesorii, pozete, tunsori. harajuku exista si cred ca este unul dintre cele mai interesante locuri pentru turistii care viziteaza tokyo. pustoiacele chiar sunt incurajate sa faca treaba asta. spectacolul harajuku continua, bucuria culorilor, a hainelor, a machiajului, a tunsorilor nu o poate lua nimeni, iar dupa ce le vezi pe pustoaice si faci poze cu ele poti spune doar arigato.

6 comentarii:

Anonim spunea...

asta nu.deci nu.nu imi plac asiaticii in general.vorbesc prea mult si prea tare...nu imi plac deloc.hm!

Woland spunea...

hmmm...am pus si eu poza asta pe blog-ul meu.

Nissea spunea...

mie mi se pare fascinanta cultura harajuku, pentru ca este intr-adevar o cultura, dar parca imi produce o frica stranie. poate pentru ca eu nu am curajul sa ma exprim cu atata libertate.

Anonim spunea...

japonia rulez!no further comment abouth it
(i like your blog and i will put it on my page ;)

Anonim spunea...

e superb!cata originalitate si libertate de exprimare!acuma imi dau seama ce incuiatzi suntem noi romanii defapt.....dak am merge asha p strada cred k ar chema d la spitalu 6 dupa noi:P

Anonim spunea...

daca as ajunge vreodata in japonia cu siguranta cartierul harajuku ar fi una din destinatiile principale. in japona de foarte multe ori fetele harajuku dau tonul in materie de moda si uneori ii inspira pe unii designeri. in romania putini au auzit despre acest curent atat de excentric prin multitudinea de culori si de stiluri concentrata intr-o singura vestimentatie.