De ce oamenii se inghesuie sa vada filme despre sfarsitul lumii?

17 nov. 2009


Tot am auzit in ultima vreme despre 2012. un film despre sfarsitul lumii, bla,bla,bla. Toata lumea cu care am vorbit in ultimele 3 zile imi povesteste despre 2012. unii spun ca e un super film, efecte…altii sunt dejamagiti. Ca e prea american, ca vorbeste obama inainte ca totul sa se termine. Nu vreau sa vorbesc despre film pentru ca nu l-am vazut si probabil la stadiul asta o sa raman. Nu vreau sa spun ce parerea am eu despre filmele astea ci vreau sa remarc un lucru: lumea se inghesuie sa vada cum o sa fie sfarsitul.

Toti mi-au povestit despre cozile interminabile de la mall, patria, cinemapro. Cine a vrut sa il vada s-a batut la propriu pentru un bilet, nu se mai fac rezervari la mall prin telefon, lumea a intrat in panica. Filmul ruleaza la fiecare jumatate de ora in salile de la mall. Imi povestea cineva ca a vrut sa mearga vineri seara la 9. dar nu a gasit bilet nici macar la 1 noaptea, cu toate ca a stat minute in sir la coada.

Pana la urma a fost sambata si a ramas mirat ca nu era un loc liber. Si pentru ce? Ca sa vezi cum o sa se termine totul, care o sa fie sfarsitul lumii? Asta ne intereseaza? Cum o sa murim? Cam cum o sa mor, cam in ce conditii? O sa ma loveasca un asteroid? O sa ard in flacari (ca anna lesko), o sa vina extraterestrii sa ne taie capetele? O sa ne injectam unii pe altii cu hiv? Care e faza? Oamenii vor sa vada ce e rau. Vor sa vada cum se distruge ceva, cum explodeaza, cum se termina totul.

3 comentarii:

David spunea...

Nu cred ca majoritatea vor sa vada neaparat sfarsitul lumii. Ci vor sa vada ceva efecte speciale. Fix ca-n Armageddon sau mai recentul Benjamin Button.

Anonim spunea...

Da si eu cred la fel. Poate unii chiar vor sa vada efecte speciale... asta nu inseama ca ii intereseaza fix subiectul asta despre sfarsitul lumii.

Anonim spunea...

Efectele sunt speciale, no doubt,ma abtin de la comentarii...vreau insa sa ma refer la faptul cum au fost tratate unele lucruri in filmul susnumit. Vazuta-ti voi cum America salveaza lumea?Acest subiect trece ca un fir rosu prin toate filmele hollywoodiene. Presedintele de culoare - patriot si mare iubitor de natie, savantul de culoare si el - rezonabil,iubitor si el de oameni - antipodul albului cu care se confrunta mereu. Cat de deschisi sunt americanii - fostul sot e destul de amical cu iubitul fostei sotii, oligarhul rus- un porc nesimtit, la fel ii sunt si copii, iubita lui- blonda si prostituata (relatii amoroase su Sasa,pilotul),i-au innecat americanii pe ambii,au avut mila,insa,de copii. Mai departe cadre superbe din toate colturile lumii:America in toata splendoarea, superbul Vatican cu credinsiosii sai, Kaba din Meca cu ai sai credinsiosi,renumita statuie a lui Isus din Rio, Tibetul...si la un moment dat totul se naruie:America, Vaticanul,Tibetul,Statuia lui Isus,turnul Efel...si ce mai ramine??? Meca,cum se face ca Meca ramane neatinsa??? De ce ei, adica musulmanii? Voi nu v-ati intrebat? Sa se teama atotputernicii si invencibilii americani de un nou Sept 11? Voi stiti,banuiti ceva, ca eu una cand vizionez un film dau multa atentie la detalii si lucruri "marunte" care si constituie cheia subiectului.Daca aveti careva presupuneri,impartasiti-le cu mine va rog.