Am uitam sa traim!

28 nov. 2009


trupuri transpirate alearga pe strazi. musca din asfalt, decoleaza din apartamentele cenusii ale orasului si aterizeaza in birouri, uzine, fabrici, hipermarketuri, piete, magazine, mall-uri, farmacii, spitale. fac asta in fiecare zi. sistematic, temeinic, le-a intrat in sange. sangele lor e infestat. se inghesuie prin metrouri, alearga sa prinda usi deschise la tramvaie, fug dupa autobuze, fac cu mana la taxi. si merg, si merg si alearga si se duc si revin si pleaca...stim sa ne hranim doar fizic. daca ne intrebi stim ce am mancat azi la pranz. insa cand ne-am hranit ultima data sufeltul este o intrebare la care cerem timp de gandire.

totul este o cursa. o cursa in care habar nu ai daca o sa si ramai cu ceva cand se face imparteala. ne dezumanizam. suntem din ce in cei mai rai. muscam in jugulara prietenului, iubitului, vecinului, colegului de la munca. ne manjim in fiecare zi cu sange incolor. suntem murdari la gura cu sange care la lumina nu se vede.

suntem in stare sa lovim, sa scoatem bata si sa dam in stanga si in dreapta, suntem in stare sa calcam pe cadavre, sa uitam ca avem o mama si un tata, sa uitam sa mai traim, sa uitam ca suntem oameni si ca ne hrainim cu dragoste. am uitat sa iubim, sa respectam, sa spunem "multumesc", sa radem, sa plangem pana nu mai avem lacrimi, sa ne incarcam sufletul cu lucruri care raman, sa nu uitam de dumnezeu, sa nu uitam ca suntem niste pasageri, furnici, intr-o lune atat de mare care ne inghite.

am uitat de cei din jur, uitam sa ne mai bucuram alaturi de ei, ne fofilam, incercam sa ne ascundem in apartamente din cartiere imbacsite ale bucurestiului, uitam sa traim. sunt moment in care secundele de viata se scurg degeaba. si in final poate cand trag linie ceva da cu minus. dezumanizarea este sigura. fiecare dintre noi suntem prea exigenti si prea critici cu restul si de noi am uitat. de muscaturile noastre fix in claviculele celor ce ne inconjoara nu mai spunem nimic.

pana la urma care e cel mai important lucru cu care ramai? amintirile. ele te fac sa opresti timpul si sa rememorezi ceva ce ti-a placut.

PS ascult jay jay johanson

0 comentarii: