A dat Sarkozy cu ciocanul in Zidul Berlinului?

9 nov. 2009


presedintele francez Nicolas Sarkozy a reinventat istoria, dupa ce a postat pe Facebook, o fotografie în care apare fixand un piron pe zidul Berlinului, pe care il loveste cu un ciocan. se pare insa ca acest lucru nu era posibil pentru el se afla la Paris in acea seara :)






Zidul Berlinului separa, pana in 1989, Berlinul de Est de cel de Vest, constituind in acelasi timp si granita intre RDG (Republica Democrata Germana) si RFG (Republica Federala Germana).

Acum 20 de ani, pe 9 noiembrie 1989, in urma miscarilor anti-comuniste din centrul si estul Europei si din Berlin, guvernul RDG a anuntat ca toti cetatenii erau liberi sa traverseze granita in RFG. mii de est-germani au urcat Zidul Berlinului. Lor li s-au alaturat mii de conationali din RFG. In saptamanile care au urmat, zidul a fost daramat, iar pe 3 octombrie 1990 a fost declarata oficial reunificarea Germaniei.

exercitiu de imaginatie. ce dracului ne faceam daca nu pica zidul, daca nu era revolutia de la noi? cum te vedeai in comunism? noi astia care am prins si putin inainte si acum (mai mult)

0 comentarii: