Mann ist Mann, emotii, si ametist!

1 oct. 2007


duminica, 30 septembrie 2007 (se stie ca e zi de teatru), la tata la comedie, cum ii spun eu, ora 19.00, premiera, „galy gay”, bertolt brecht, emotii multe. nu am mai fost la comdie de cand tata a plecat definitiv, nu am mai simtit mirosul de parchet si parfumul cu care ma drogam de mic, un gol mare in stomac, o emotie pentru ca nu stiam daca o sa ii placa piesa, amintiri cu poze din disparitia lui galy gay de acum aproape 40 de ani, cu stela popescu in rolul vaduvei begbick si cu rucareanu ca si acum in rolul lui fairchild. am intrat in teatru ca acasa, din nou, parca plecasem de acasa si m-am intors plin de dorinta si incarcat de emotie dupa o perioada de mai bine de doi ani si ceva, de la chirita ultimul spectacol cu tata pe scena, februarie 2005. asta pentru ca nu am avut starea sa ma intorc acolo unde nu mergeam niciodata singur si pentru ca nu o EA pe care sa o simt atat de aproape de mine. am revazut holul in care intram de mic si sareau pe mine femeile de la garderoba sa imi scoata paltonasul si sa il agate in cuier, am vazut din nou sala, scaunele, am vorbit cu iarina, am intrat din nou in lumea asta. am simtit ca vorbesc din nou aceeasi limba dupa un exil intr-o tara in care nu stie nimeni romana. ne-am asezat pe scaune, am privit din nou sala si eram gata pentru ceva care imi lipsea. vedeam cu coada ochiului cum isi sprijinea barbia in mana si cum din cand in mirosea parfumelul magic de pe incheietura mainii. mi-a placut ca a fost premiera, ca a ras cu gura pana la urechi, ca s-a simtit bine ca a aplaudat, ca era foarta incantata la giumbuslucurile lui ivascu, ca ii mai explicam eu cate ceva despre cate un actoras de la comedie din sala, ca si-a intins piciorusele pe scaunul din dreapta ei, ca am mers la magazinele cu rochii de mireasa si baxuri de apa minerala de pe smardan. m-am intors acasa, in sala unde ma leaga o gramada de amintiri, pe scaunele pe care am stat de sute de ori, in mirosul atat de familiar personajele s-au mai schimbat putin. dar de serbatorit pe 17 martie tot o sa sarbatorim, vorba ei.

6 comentarii:

Anonim spunea...

acum cateva intrebari:
1.cine e EA?
2.ce legatura exista intre rochii de mireasa si baxuri de apa minerala?
3.ce nume are parfumul magic?
4.cand ma duci si pe mine la teatru?
5.ce este pe 17 martie?
6.cine este iarina?

notalent369 spunea...

iarina demian!off...nu stii nimic.la restu nici nu ma mai agit..il las pe otrava.
ce dragut e postul.
eu astept sa puna iar in scena "Ferdinand al III-lea, regele Spaniei". Vreau s-o vad de 2 ani, cred.
Cat despre George Ivascu...:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X
eu l-am vazut la national in "o scrisoare pierduta" si a fost genial!atunci m-am indragostit de el!

Anonim spunea...

alte cateva intrebari din public:

1.de cate femei este citit blogul tau?
2.de ce pe contul de haifaiv ai 620 de prietene si nici un prieten?
3.de ce femeile iti iau numai tie apararea?
4.cand ma duci si pe mine la teatru?
5.ce le faci nene,ce le faci?

otrava spunea...

pentru toate intrebarile de la sun raspunsul este: DA

Sahara Penguin spunea...

Draga Konta, am un raspuns la intrebarea 5 din calupul 2. El se bazeaza pe intuitie, si nu pe propria experienta.

Raspunsul este: le face multa "vrajeala". :D

Acum imagineaza-ti... peste cateva luni iese bajetul nostru cu o alta fata. Ea citeste scrisorelele de amor de pe blog. Automat, dar automat, in capul ei se face CLICK! Wow, mai da' ceee baiat sensibil... asa o sa scrie si despre mineee... (oftat lung de fata mai prostuta).

Nu te supara pe mine, draga Otrava... Nu te cunosc, nu o cunosc pe prietena ta(pe nici una din ele :P )... doar ca... C'MON MAN, esti prea...diabetic. (ca sa nu zic cuvinte urate si usor de interpretat).

Anonim spunea...

il citesc pe otrava de mult timp cu drag, dar acum as vrea sa las un mesaj pt konta...comment-urile tale sunt geniale...:)