De ce il iubim pe Cartarescu?

2 feb. 2007


Cartarescu imi place mult. Nu l-am cunoscut personal dar chiar cred ca e un om foarte interesant. E genul de om cu care mi-ar placea sa vorbesc mult. Iar stilul e pe gustul meu. Oamenii au nevoie de povesti. Chiar cred asta. Vorba lui Dinica in Filantropica "orice mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic". Mi-a placut tare faza cu de ce iubim femeile de la sfarsitul cartii. "Pentru ca au sini rotunzi, cu gurguie care se ridica prin bluza cind le e frig, pentru ca au fundul mare si grasut, pentru ca au fete cu trasaturi dulci ca ale copiilor, pentru ca au buze pline, dinti decenti si limbi de care nu ti-e sila (...)Pentru ca joaca sah, whist sau ping-pong fara sa le intereseze cine cistiga (...) Pentru ca au un fel de a gindi care te scoate din minti (...) Pentru ca sint extraordinare cititoare, pentru care se scriu trei sferturi din poezia si proza lumii (...) Pentru ca pina si cea mai dura business-woman poarta chiloti cu induiosatoare floricele si dantelute (...) Pentru ca sint femei, pentru ca nu sint barbati, nici altceva.?". De astea le iubim, iar eu chiar simt mai mult - le divinizez.

3 comentarii:

KontaKinte spunea...

o umila parere:probabil nenea cartarescu are o imagine idilica asupra femeii.nu si eu.sani rotunzi?...nop.fundu' mare ...yep.restul discutabil in afara de sah.la care sunt praf.offff si ceea ce nu vroiam sa spun niciodata...cum iti dai seama ca o romanca nu poarta chiloti?...are matreata pe pantofi.cool...i hope.

KontaKinte spunea...

"Pentru ca pina si cea mai dura business-woman poarta chiloti cu induiosatoare floricele si dantelute"...no shit...just imagine monica tatoiu in postura de mai sus jucand whist cu tine.what a fucking disgusting picture.concluzia...cartarescu nu trebuie luat mot-a-mot.

otrava spunea...

dar la zoe petre te gandesti. sau zoe dumitrescu busulenga, sau hortensia bengescu papadat!