ciocolata de casa!

27 feb. 2010

am vazut reteta asta si mi-am adus aminte de ciocolata de casa. mancam foarte des cand eram pusti. chiar o sa o fac. ingrediente: 250 g zahar, 250 g lapte praf, 200 g unt, 50 g cacao sau ness, 150 ml apa, esenta de rom, 100 g miez de nuca, alune de padure...dupa caz. preparare: apa si zaharul se pun la fiert. dupa ce au dat in clocot, se mai lasa cateva minute. se adauga untul si se amesteca pana se topeste.se da deoparte de pe foc si se pun laptele praf şi cacaua. apoi se incorporeaza nuca taiata bucati si esenta de rom. compozitia obtinuta se intinde intr-o tavă unsa cu unt si se baga la frigider pana se intareste. va spun soon cum a iesit :)

praf de aripi de fluturi!

25 feb. 2010


“Previzibilitatea: poate bataia din aripi a unui fluture din Brazilia sa declanseze o tornada in Texas" am citit pe nrt treaba asta: Firma Butterfly Trading va ofera acum in exclusivitate un serviciu unic pe piata de profil din Romania: eliberarea de fluturi vii pentru evenimente speciale (nunti, botezuri, ceremonii, baluri, etc).

Fluturii vii reprezinta o alternativa minunata pentru clasicul aruncat cu orez in cazul nuntilor dar mai ales un adevarat spectacol care devine cu siguranta punctul de interes al oricarui eveniment.

Pe langa acest serviciu va mai punem la dispozitie o larga gama de fluturi si alte insecte inramate atat pentru colectionari cat si pentru cei dornici sa aduca o parte din natura in propriul ambient. Gama include peste 400 sute de specii din lumea intreaga asezate in mod elegant in rame. Oferta incepe cu un fluture asezat in mod individual si continua pana la grupari de fluturi asezate in stoluri.

In afara de fluturi va oferim un intreg arsenal de insecte inramate precum: molii, carabusi, libelule, lacuste, centipede, paienjeni si in mod exceptional lilieci.

Pentru a completa in mod fericit aceste servicii va mai punem la dispozitie si o gama variata de accesorii cu tema predominanta fluturi.

Toate preturile sunt negociabile in functie de cantitate.

Herr Paul sau cum a mai facut Afrim un spectacol senzational!

24 feb. 2010

Herr Paul, eset un batran care impaiaza animale, canta la pian, isi iubeste picioarele pe care le concidera de printesa (nu a calcat niciodata incaltat in casa) mananca macaroane reci cu mana, o lasa pe anita sa isi arete talentele la dans. herr paul este un batran care trebuie lasat in pace, acolo, in patul cu pianul, sora si soarecele dantator. Herr Paul, est tu, herr paul e el, herr paul sunt EU, numai ca un pic mai tarziu.

povestea e simpla - e e o naratiune imobiliara: Herr Paul si sora sa, Luise, locuiesc intr-o fabrica de sapun dezafectata; mostenitorul cladirii vrea sa o refaca, dar pentru asta are nevoie de semnatura lui herr paul. de aici pana la ce a facut afrim e un pas mic, cam cat de o libelula din aripi pe un camp de 3 hectare. scenografia e senzationala. mana lui afrim se vede de la o posta iar rolul pe care il face Cezar Antal este formidabil.

Herr Paul de Tankred Dorst


Regia: Radu Afrim

Scenografia: Iuliana Vîlsan

Cu: Cezar Antal, Lucreţia Mandric, Matei Rotaru / Horia Suru, Isabela Neamţu, Nora Covali, Andrea Gavriliu.

Teatrul Tineretului Piatra Neamt

despre otto, dorina, lia si placerea de a vedea TEATRU!

23 feb. 2010

inca o data lia bugnar scrie senzational si inca o data dorina chiriac este dementiala in rolul lui meza. fir’mituri este o bucata de realitate servita pe paine prajita cu unt, sare si piper. o bucata de realitate cruda, trista din care trebuie sa trag o singura concluzie. indiferent cum a fost pana acum, cat ai patimit in copilarie, cate frustrari ai avut, peste ce belele ai dat trebuie sa te gandesti la un singur lucru: daca vrei sa iti fie bine treci peste si mergi mai departe. doar asa poti sa progresezi, doar asa poti sa ajungi unde vrei sa ajungi. vorba liei: fir’mituri e ata care-ti unea manusile cu un deget ca sa nu le mai pierzi si pe-alea. . fir’mituri e scrisa de lia in 2 zile pentru ca sa o regizeze dorina si pentru ca sa joace in ea dorina, vlad ivanov si lia. "niste fir’mituri care te fac sa razi cu batista in mana. Cam asta e".....Firm’turi este povestea a trei surori crescute de un tata (preot) sever si care nu s-au mai vazut de ceva vreme. cella (o dama de companie - favorita tatalui), mezza (cea mai mica dintre fete, ajunsa la orfelinat si cu multe probleme la mansarda dupa un esec in copilarie) si otta (cea mai mare sora, sotia lui mihu, o femeie serioasa cu probleme doar la ...pat). textul este divin, dialogurile sunt spumoase, limbajul este foarte tare, trecerea de la fericire la tristete se face foarte fin si foarte brusc. Firm’turi este un spectacol despre viata, o bucata de tort cu cateva bucati de ciocolata amaruie prin el.....

PS: dorina chiriac este dementiala in rolul mezei cu otto cu tot. maine avem treaba. mergem la HERR PAUL

saptamana asta avem teatru!

22 feb. 2010

pentru cei care vor sa mearga la teatru le vin in ajutor cu niste propuneri. avem super oferta de piese bune. recomand saptamana asta 2 locuri unde o sa se joace teatru bun. promit. avem asa. in saptamana care tocmai a inceput de 8 mnute ( 22-28 februarie), Teatrul Tineretului Piatra Neamt aduce pe scena Teatrului Odeon ultimele sale productii. 6ase spectacole marca Alexandru Dabija, Radu Afrim, Ana Margineanu si Szabo K. Istvan:

luni si marti de la 18:00 si 21:00 HERR PAUL de Tankred Dorst, traducere Victor Scoradet

In distributie: Cezar Antal, Lucretia Mandric, Matei Rotaru / Horia Suru, Isabela Neamtu, Nora Covali, Andrea Gavriliu. Un spectacol de Radu Afrim.Scenografia Iuliana Vîlsan; coregrafia Andrea Gavriliu; sound design Radu Afrim.

miercuri 18 si 21:00: SOLDATII de Zalan Tibor, traducere George Volceanov

In distributie: Tudor Tabacaru, Loredana Grigoriu, Cezar Antal, Nora Covali, Andrea Gavriliu, Horia Suru, Victor Giurescu, Rares Pirlog, Dan Grigoraa, Daniel Besleaga, Dragos Ionescu, Florin Mircea jr, Catalina Iesanu, Isabela Neamtu, Ecaterina Hatu.Un spectacol de Szabo K. Istvan. muzica: Ovidiu Iloc; coregrafia: Andrea Gavriliu; scenografia: Csiki Csaba

joi 18:00 si 21:00 OO! - creatie colectiva dupa Ion Creanga

In distributie: Nora Covali, Ecaterina Hatu, Catalina Iesanu, Loredana Grigoriu, Andrea Gavriliu, Cezar Antal, Daniel Beleaga, Ionut Cucoara, Dragoa Ionescu, Tudor Tabacaru. Regia: Alexandru Dabija. Scenografia: Ioan Murariu


vineri ora 19:00 CU DRAGOSTEA NU-I DE GLUMIT de Alfred de Musset, traducere Em. Serghie si S. Calimachi

In distributie: Andrea Gavriliu, Isabela Neamtu, Adina Suciu, Nora Covali, Catalina Iesanu, Ecaterina Hatu, Dragos Ionescu, Victor Giurescu, Cezar Antal, Tudor Tabacaru, Ionut Cucoara.Regia Alexandru Dabija
Scenografia Ioan Murariu


sambata 18:00 si 21:00: RAS NERVOS de Christopher Durang, traducere Raluca – Dumitrita Neamtu

In distributie: Isabela Neamtu si Cezar Antal. Regia si scenografia: Szabo K. Istvan


duminica 18:00 si 21:00 CINCI MINUTE MIRACULOASE IN PIATRA NEAMT de Peca Stefan

In distributie: Cezar Antal, Nora Covali, Andrea Gavriliu, Ecaterina Hatu, Dragos Ionescu, Isabela Neamtu, Tudor Tabacaru, Teodora Andreea Rauca.

Regia Ana Margineanu. Decor: Ioan Murariu, aranjament muzical: Cezar Antal, miscare scenica: Andrea Gavriliu, design grafic: Jonathan Wise

bilete nu prea mai sunt asa ca e cazul sa va grabiti

in timpul asta la Green sunt 3 spectacole care merita vazute



luni 20:00 Fir'mituri cu lia bugnar, dorina chirian si 4,3,2 vlad ivanov

marti 19:00 si 21:00 (Cu)cuie-n frunte cu iacoban si istodor

miercuri: 20:00 L-V:8-16 (one man show)

saptamana asta avem treaba.

Exista ceva mai sinistru decat teleshoping-ul?

18 feb. 2010

vreau sa incep prin a im cere scuze fata de cei care sunt pasionat de teleshoping, cumpara de la astia, etc. nu cred ca exista ceva mai penibil ca reclamele la teleshoping. exsta cutitul care taie cuie, taie menghina...cine dracului cumpara un cutit ca sa taie cuie? adica exista oameni care asta isi doresc sa faca zilnic? ma trezesc tai niste cuie cu cutitul asta apoi merg la birou. nu am inteles niciodata de ce 10 minute ii face reclama unui cutit care costa 4 milioane si in final primesti 79 de cutite gratis pe langa ala. exsta cutitul care feliaza bobul de strugure! cine dracului a taiat bobul de la strugure cu cutitul? va rog sa imi spuneti si mie daca cunoasteti pe cineva care are o manie: taie cu cutitul bobul de la strugure si ii place maxim treaba asta. apoi exista celebra centura cu care slabesti in draci. adica poti sa mananci zilnic 3 meniuri de la mec, 18 mici de la cocosatu' si 7 savarine si tot slabesti. si nu numai ca slabesti...dar chiar o sa ai abdomenul plat. asa sunt aia din reclama. zici ca au inghitit cuburi de gheata. au abdomene perfect lucrate in ani de zile? nu, gresit, tin centura aia toata ziua. pai daca cei care folosesc centura aia care costa 100 de dolari slabesc in draci inseamna ca nu mai  existat niciun obez pe planeta asta. mai exista si salteau gonflabila pe care o folosesti daca iti vine cineva in vizita si vrei sa ii culci pe undeva. salteaua asta este testata de un elefant care se aseaza pe ea sa vedem cat de rezistenta e. apoi peste saltea trece si un camion. asta inseamna ca daca iti cumperi salteaua aia trebuie sa ai neaparat un elefant sau macar un camion. cine dracului face reclamele astea? cine dracului cumpara de la tristii astia? cine pune botul la mizeriile astea? cine poate sa creada ca slabesti doar daca iti pui pe corp un plasture si mananci 15 cotlete de porc la o masa? cine dracului vine cu ideile alea cand se filmeaza reclamele? cred ca teleshoping-ul prinde doar in tarile in care oamenii sunt saraci cu duhul. multumim america!

vand speranta

daca exista magazine de vise de ce nu as putea saimi deschid si eu un magazin cu idei, sfaturi, iluzii, sperante, dorinte. o taraba pe care sa vinzi idei preconcepute, iluzii desarte, sfaturi de cacat....

romania o sa explodeze

17 feb. 2010

romania e plina de bombe sexy, pizde proaste care cu greu leaga 3 cuvinte in limba materna dar care isi pun cea mai buna rochie si merg in mall sa indese in ele un big mac suculent si sa suga cu paiul o cola light. curistele astea au un singur scop: sa  le vada lumea, sa apara, sa auda ca una a zis ca a vazut-o in mall, in bamboo sau in plaza. fetele au un singur scop final: sa il lase pe amaratul asta de o plimba o data la 2 saptamani in cismigiu cu barca si sa gaseasca pe unul care are un mertan second, apoi pe unul care are fornetti in dristor, unul care are fabica de mate de oaie pentru carnati, apoi pe unul dintre actionarii saormeriei din dristor, apoi pe unul care are o cofetarie in romana, apoi pe patronul de la fratelli si in final pe leo de la streahaia. ele fac orice sa fie cunoscute, sa ajunga pe teve. acolo e vitrina cofetariei, acolo toti se uita la ele tine geam, acolo toti te pot comanda si tot acolo toti te pot devora. care e traseul prin care ajungi acolo si pui mana pe pestele cel mare? unele sunt pizde cantacioase, altele sunt modele, unele sunt actrite. si chiar daca fac parte din categora "nu avem niciun 'talent" pot totusi ajunge iubite de fotbalist, patron de club, bisnitar, cofetar, frizer, ceasornicar specializat doar in ceasurile cu cuc. in romania genul asta de femeie se consuma pe banda rulanta. cururile lor sunt tabacite, pasaricile lor ustura de la atata trafic, tatele lor au mii de amprente, merg cocosate pentru ca stau mai mult aplecate. fetele astea au si uitat numarul pularailor care au fost la curul lor. au si uitat cat au avut de inghitit, au uitat tot. asta pentru un singur scop: sa ajunga acolo, sa ii cumpere unul un q sapte, sa ii plateasca factura la mobil, sa iii cumpere toale de la mango, sa ii plateasca intretinerea si sa ii puna benzina. pe unde te uiti numai bombe din astea sexy. numai uscaciuni, numai furunculi, numai goliciune mentala, numai lipsa, numai licheni, numai mucegai, numai vid, numai tacere....ne ducem dracului....

"A Serious Man" - cel mai bun film de anul asta!

16 feb. 2010


am vazut cel mai bun film al anului in seara asta. trebuie sa notez treaba asta. "A Serious Man", cac despre el este vorba, este o picatura de apa curata, clara si pura intr-un ocean de apa tulbure si urat mirositoare. flmul fratilor coen este temelie. iti da direct in cap, te loveste in dinti si nu te mai lasa sa faci eschiva. este un film teribil, plin de scene memorabile (Larry Gopnik pe casa cand o zareste pe vecina care statea la soare in curte, dialogul dintre rabin si larry, accidentul de masina al lui Sy), filmat impecabil, cadrele sunt naucitoare iar montajul este divin. peste toate povestea spusa de fratii coen este miezul plin de nuca si stafide din cel mai bun, mai fraged si mai gustos cozonac. o poveste despre evrei, o poveste despre dragoste, o poveste despre drama, despre viata, despre moarte, o poveste marca coen. este cel mai bun coen pe care l-am vazut. sunt subiectiv insa coen pentru mine sunt dumnezeii cinematografiei. alaturi de tarantino, almodovar, cuaron, gus van sant....de la fargo incepand sunt fan coen...asta este filmul pe care il sustin la oscar. si mai am 2 preferinte la oscar:

Dan STIE!

15 feb. 2010

daca exista cineva care sa faca televiziune pentru romani atunci dan diaconescu este omul. bai am ras in seara asta cat nu am mai ras de foarte multa vreme. la maestrul dan invitate 7 fete: "manechine internationale" - pe care danut vrea sa le marite de sfantul valentin. in fine: care este sistemul - baietii suna, trimit poze, sms-uri si incearca sa le cucereasca pe fete. ele spun daca vor sa iasa in oras cu baietii sau nu. fetele sunt pe la 18-19 ani, unele timisoara, altele de prin bucuresti, sunt chipurile manechine, insa arata ca niste fetite din dristor care fac posta o tigara in spatele blocului si vorbesc cu "fata". una, doua mai spalate, una care bate campii gen sa "salvam balenele", una foarte tupeista care vorbeste mai mult dar care nu prea stie limba romana, habar nu are ca "decat" se foloseste doar daca e vorba de negatie..cat despre "pe" inainte de "care"..........diaconescu ii pune pe oameni sa sune si o arde cu texte de genu "mai sunt 10 minute pana o maritam pe X", "sunt sute de mii de oameni care vor sa se casatoreasca cu Y", "dupa pauza publicitara o logodim pe W"....oamenii care au intrat in direct prin telefon sunt semianalfabeti, dar toti au ceva in comun: sunt oameni de afaceri, au mii de euro pe luna, cel putin un BMW, cateva case cu 15-20 de camere.....unul dintre ei are id-ul cumpar_multi_bani@yahoo.com....diconescu ii baga in seama si oamenii chiar scot din ei tot ce e mai bun. unii baieti au venit prin studio: i-am vazut pe primii 3 - unul cu ochelari de soare pusi invers (cu lentilele la ceafa), sclipici in par, cu 2 id-uri de mess: giovani_gagicarul si blondu_seful_manelelor_2010@yahoo.com..al doilea avea ceva probleme de vedere, a scos o diploma si a spus ca face masaj si ca nu stie nimic de fetele din studio pentru ca nu le-a vazut, al treilea era cu un trandafir in mana si a vrut sa danseze cu o fata...ideea e ca toti cei care sunau nu legau 3 cuvinte corect gramatical in limba romana, fetele erau niste copile cu care nu se putea vorbi nimic...dan insa isi facea treaba: lua totul in serios si din cand in cand rupea sarabanda telefoanelor cu cate un cantaret care baga o melodie, doua. inevitabil la finalul fiecarei piese respectivul cantaret spunea in direct numarul personal de telefon pentru ca pana si canteretii sunt singuri si isi cauta iubite...

Jucarii de plus, margele, si braduti mirositori cautam parbriz!

11 feb. 2010

am venit cu un taximetrist care avea tot parbrizul plin cu tot felul de chestii. fara exagerare pe parbriz erau urmatoarele lucuri: un iepure roz destul de maricel, un urs mai mic, niste margele colorate, 2oua fanioane mai micute, asemanatoare cu cele de fotbal: unul auriu si unul argintiu, niste rozarii, un telefon care statea atarnat pe un suport lipit si el de geam cu ventuze din alea de plastic. in partea din dreapta nu se vedea absolut nimic pe geam. vedeam doar cum se balangane chestiile alea. am uitat sa mentionez ca omul avea 3 odorizante: unul cu LUKoil, un bradut maroniu si inca o chestie in forma de triunghi. mirosul de odorizant te lovea dinrect in teasta. era sa uit: bordul masinii stralucea, te vedeai in oglinda de cat de lucios era. la fel si portiera pe interior. lucea. se oglindea luna in ea. ma tot gandeam daca nu te deranjeaza sa ai 1000 de lucuri pe geam in fata ochilor...

R.I.P.

raport personal cu ideea de proprietate.

10 feb. 2010


niciodata nu am fost dependent de un obiect, niciodata nu m-am atasat atat de mult de un obiect incat dupa ce il pierd sa sufar, sa im para rau. am stat 18 la constanta in aceeasi casa, din 2001 stau in bucuresti in casa tatalu meu care intre timp a devenit a mea. nu m-am atasat de niciun obiect. nu am ceva pe care l-as lua cu mine daca m-as muta. nu am obiecte de care sa ma lege ceva si la care sa renunt. ma gandeam dupa ce am vazut in seara asta "Faceti loc" daca am ceva de care sa fiu atat de atasat. nu, nu am. imi place casa in care stau acum pentru ca este in centru si ajung repede pe liscani, la universitate sau in romana. obiectele imi sunt indiferente. exista cateva hane la care tin. adica unele imi plac mai mult ca altele. doar atat.
PS sa mergeti sa vedeti Faceti loc -o piesa reala alcatuita din 7 episoade: o cearta dintre o pensionara si un tanar pentru un loc de parcare, un primar in plina campanie care promite 10.000 de apartamente, o batrana care a pierdut un han pe vremea comunistilor, un pensionar care urmeaza sa fie evacuat ilegal din casa in care statea de 50 de ani, o tiganca care este data afara dintr-o casa retrocedata, un scandal la primarie intre oamenii veniti sa isi rezolve problemele si calvarul creditului pentru o familie de tineri casatoriti.

flori, fete, filme sau baieti

9 feb. 2010

ai avut vreodata oracol? ai jucat vreodata tot felul de chestii penibile care se terminau in cel mai bun caz cu pupat pe obraz din partea unei fete? ai devorat prima revista sezy cu colegii de generala? emmanuele? ai cerut sfaturi de la unul mai smecheras inainte sa o faci prima data? ai fost un pic invidios pe el pentru ca a fost primul care a ajuns ACOLO? cam despre asta e treaba si in "flori, fete, filme sau baieti". textul e bun (se vede ca e mana lu mim branescu), actorii sunt ok (maxim am zis :)...o poveste despre cum ne maturizam, cum avem prima relatie, prima dragoste....prima casatorie, primul divort :). o poveste despre prietenie in care nu ai cum sa nu te regasesti.

romanii nu stiu sa se bucure!

5 feb. 2010


daca ai gasit un portofel in care e un milion esti trist, injuri ca de ce pizda masii nu avea mai multi bani ala care l-a pierdut in el. daca se mai paveaza o strada esti nemultumit ca nu s-au facut toate..romanii au uitat sa se bucure sau poate nici nu au stiut vreodata. de ce dracului sa injuri cand se face ceva bun pentru ca nu s-a facut mai mult. exista genul de om suparat pe orice. injura, claxoneaza, scuipa, o are in gura tot timpul, e dispus sa iti umple frigiderul doar daca respir langa el, transpira, scoate flacari, iti da una in cap daca in calci in discoteca, e gata sa iti puna piedica daca te grabesti. omul e suparat pe toata lumea. nimic nu il mai multumeste. toti fura, toti sunt impotriva lui, toti ii fac zile fripte. si sunt foarte multi oameni asa. din ce in ce mai multi. mergeti frate la teatru, la film, la spectacole de circ, la concerte, la ateneu, la opera, la spectacole undergroud in spatii neconventionale, la carturesti. invatati sa va bucurati. sa gasesti in fiecare lucru ceva care sa iti placa. nu e un cliseu. este adevar pur. 

maxim am zis!

4 feb. 2010


Propunerea nr. 6: Cicerone Lorenz Mândru
va rapesc 7 minute din viata. atat si nimic mai mult. omul chiar merita sa fie ascultat. via cata

prostitutie vine de la prostie?

3 feb. 2010

"prostitutie vine de la prostie? niciodata. ce e prostitutia? un barbat face sex, o femeie face si ea acelasi lucru, barbatul ii da banii femeii la finalul actului sexual. cine e prostul la final?" degradarea umana, umilinta, drame, esecuri, pobleme, frustrari, nefericire, situatii reale. ce cacat faci in societatea asta daca ai castigat un concurs de canto in noua zeelanda, ai cursurile platite dar nu ai bani de avion si daca nu platesti pana maine se duce dracului totul? mergi sa vezi oase pentru otto. textul liei bugnar este demential. adevarat, plin de sarcasm, dur, amuzant, real, tragic.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch!

nu, nu am adormit cu mana pe tastatura. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este numele unui oras in Tara Galilor. este orasul cu cel mai lung nume din europa: 58 de litere. un consilier municipal galez s-a declarat foarte nemultumit de cei care vin sa se stabileasca in orasul sau si care nici macar nu stiu sa-i pronunte bine numele: "Llanfairpwllgwyngy llgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoc". Locuitorii spun ca numele orasului nu inseamna altceva decat "Biserica Sf. Maria din mica padurice de aluni din apropierea torentului rapid de langa capela St. Tysilio din pestera rosie". este foarte simplu si este suficient sa-ti amintesti acest lucru pentru a pronunta corect numele orasului. unii localnici, galezi pur-sange, afirma totusi ca este adevarat ca la numele localitatii au mai fost adaugate ici-colo niste consoane, numai pentru a-i enerva pe straini. "Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch" este vizitat in fiecare an de mai multe mii de turisti, care nu uita sa se fotografieze in fata panourilor de la intrarea in oras.

                                                   

obsesia zilei: bateriile!

2 feb. 2010


lucru de care ai zilnic nevoie, vital, de ele depinde orice lucru care tine de tehnologie, au doua poluri, se "aprind" greu si ard repede. ai ghicit sau nu este vorba despre baterii. ca sa deschid tv-ul imi trebuie baterii la telecomanda, telefonul trebuie bagat o data la 3-4 zile la incarcat, aerul contitionat are baterii la telecomanda, laptopul are si el baterie care imi cedeaza in fix 46 de minute, ipod-ul trebuie incarcat si el la priza dupa 2 zile, aparatul foto trebuie si el bagat la priza cateva ore, bateriia de la masina trebuie schimbata la cativa ani, periuta de dinti are nevoie de baterie, aparatul de ras la fel, masinutele cu telecomanda cand eram pusti.  toate se incarca, toate isi trag seva de undeva, toate trebuie hranite, toate se nasc, cresc si mor. cand eram mic puneam bateriile 777 pe calorifer sa le mai lungesc viata. aveam un nintendo dupa care eram topit. de ce nu exista o baterie la telefon care sa tina 3 ani? de ce nu exista baterii pe viata la telecomanda de la televizor? de ce ipod-ul nu merge non stop, de ce la laptop nu s-a inventat o baterie care sa tina mai multi ani de zile?