Antena3.ro l-a omorat pe Dinica!

30 oct. 2009


stirea de sus e de pe pagina lui dragos stanca!

Nici dupa 10 zile de la internare, Gheorghe Dinica nu da semne de insanatosire.



Din pacate, starea de sanatate a lui Gheorghe Dinica nu s-a schimbat in bine. Maestrul se simte rau, dar cel putin este stabil. Se afla in continuare pe sectia de terapie intensiva a Spitalului Floreasca. astea sunt ultimele vesti in ceea ce il priveste pe unul dintre cei mai mari actrori ai romaniei. Medicii au anuntat vineri ca infectia cu cei doi germeni, Candida si Stafilococul Auriu, s-a extins de la plamani si Ia stomac, intestin si inima. In plus, actorul face dializa si, spun specialistii, are icter. In acest moment este alimentat artificial printr-o sonda, prin care primeste medicamente speciale cu valori nutritive.


cei care au fost in prejma lui in ultima vreme stiu ca dinica de mai bine de 4 ani se chinuie si incearca cu greu sa se lupte cu moartea. sa o faca si pe ea sa rada. maestrul a acceptat sa joace in seriale pe acasa tv insa nu mai dadea interviuri pentru ca avea pierderi de memorie si nu era foarte coerent. sotia sa era interfata  intre el si cei din jur. actorii si prietenii stiu ca dinica sufera de Alzheimer de cativa ani, dar colegii l-au protejat tot timpul din respect. in spectacolele in care mai aparea, i se suflau replicile in casti. inca din 2006, dinica se simtea prea slabit pentru a juca mefisto din faust al lui purcarete.

"Am fost un copil liber, nazdravan, curios, mai degraba crescut de strada si de prieteni decat de familie dar sufletul si mintea mea de copil au memorat doar farmecul strazii si al jocurilor de pustani. Nici nu mai stiu cate roluri am jucat cu trupa de amatori, zeci de personaje...

Primul meu rol a fost cu o trupa de amatori de la Posta, iar eu interpretam rolul Locotenentului Stamatescu din piesa Titanic-vals de Tudor Musatescu. Eram pe scena si parca visam. Nici nu stiam ce se intampla cu mine. La un moment dat, m-au trezit niste aplauze din sala.Acelea au fost primele aplauze din viata mea. M-am suit pe scena si parca eram acolo de cand lumea.

Pot spune ca sunt un tanar casatorit, doar ca ani de casnicie. Un rol foarte important il are intelegerea pe care o avem unul pentru celalalt in afara de simpatiile reciproce fara de care nu ne-am fi adunat... E o femeie care are o relatie clara cu viata si care a facut ordine in dezordinea existentei mele" - sursa: gheorghedinica.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

Este eroarea anului, dar nu pentru ca pentru ca a fost pregatita dinainte stirea.

Oare ce s-a intrebat cel care a dat publica: "Da' oare ce vrea sa spuna prin NU PUBLICA?"