Banca de Alimente: campanie caritabila? NU propaganda PSD!

26 oct. 2009



Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici.

Ce este Banca de alimente?

Proiectul presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara. Distributia alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale efectuate de catre filialele de Cruce Rosie precum si de catre DGASPC-urile de sector sau din judete. Pentru inceput, proiectul Banca de Alimente va fi implementat in 13 localitati din tara: Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu si Suceava.

Cine s-a implicat in proiect?

Televiziunea Romana
Radiodifuziunea Romana
Oficiul Central de Stocare pentru Situatii Speciale Bucuresti, care a oferit spatiul de depozitare al alimentelor;
Carrefour Romania
Mega Image
• Banca BRD – Groupe Societe Generale, care a oferit o donatie de 10 000 de euro;
DE SILVA Intermed SRL care ofera o donatie de 10 000 de euro in alimente neperisabile;
BCR care a oferit o donatie de 8 000 de euro si implementarea sistemului de donatii on - line pe site-ul Crucii Rosii Romane;
• Companiile de telefonie mobila Cosmote, Orange si Vodafone, care au oferit gratuit numarul de sms 877, comun in toatete retelele pentru donatii de 2 euro/sms fara a percepe TVA.
Romtelecom, care va oferi un numar de telefon pentru donatii de 2 euro/apel fara a percepe TVA;
• Agentia de publicitate LOWE, care ofera sprijin in campania de promovare a proiectului Banca de Alimente.

Campanie caritabila sau lobby pentru PSD?

In 2007 Mihaela Geoana, sotia presedintelui PSD, a fost votata presedinte al Crucii Rosii. Alaturi de ea in conducerea asociatiei se afla si alti lideri sociali-democrati cu greutate. Desi trebuiau sa se desfasoare sambata dimineata, alegerile propriu-zise au fost amanate pentru dupa-amiaza. Adunarea generala a Societatii Nationale de Cruce Rosie a avut doar doua optiuni: Mihaela Geona, o "necunoscuta" in sanul Crucii Rosii, dar cu merite in planul actiunilor umanitare, respectiv Dumitru Toma, vicepresedintele Crucii Rosii.

Numararea voturilor a aratat ca Toma a fost zdrobit de Geoana. Sotia liderului PSD a obtinut 88 de voturi, fata de 25 pentru constantean. Daca pana acum Crucea Rosie era doar o atractie pentru cei cu spirit de intrajutorare, acum ea s-a transformat intr-un magnet pentru membrii cu influenta din PSD. Astfel, printre vicepresedintii alesi se numara si deputatul PSD de Vrancea, George Baesu, iar in Comitetul de Directie isi vor da intalnire deputatul PSD de Ialomita, Alecsandru Stiuca, fostul subprefect si lider PSD de Prahova, Alexandru Banica si ex-senatorul PSD - actual presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Ar mai fi fost si alti doritori sa intre in club, insa nu s-au bucurat de simpatia "electoratului": ex-senatorul PSD de Tulcea, Florin Hritcu.

Lumea s-a prins ca e facaura!

Pe Libertatea am gasit la o stire legata de campania "Bamca de alimente” urmatorul comentariu:

"Asta e alternativa propusa de Geoana si aplicata de nevasta-sa asta e marele plan de redresare economica,alternativa la bogatia nesimtita,la salariile magaresti,la averile strecurate in banci straine,la nesimtirea zilnica cind ni se spune ca nu muncim suficient de catre cei ce nu au muncit niciodata ,asta e solutia cosul milei publice,la care ei coordoneaza fara sa doneze ca nu au de unde.Ce nu reusesc ei sa priceapa e ca rascoalele si revolutiile le fac cei obiditi cind nu mai au nimic de pierdut cind nu mai au ce sa dea la copii sa manince cind executorul e la usa ca nu ai platit intretinera,banca cere datoria de imbracat umbli in zdrente de la servici te da afara si solutia lui Geoana si a altora ca ei mila publica de ce nu un teledon ca ii mai vede lumea la Tv si e campanie electorala. parca le-ar pasa cuiva de ei. atentie la furia celor ce nu mai au ce pierde”

Concluzie

Acum cateva zile vorbeam cu un prieten care imi spunea ca idee asta cu banca de alimente este mai veche si ca ea a fost aruncata pe piata acum pentru ca mai este o luna pana la alegeri. Ideea a fost tinuta la sertar pentru ca nu exista niciun interes ca ea sa inceapa intr-un an fara alegeri. Culmea este ca distributia alimentelor se face exact cu 2 saptamani inainte de alegeri. Inca un detaliu: pungile in care sunt distribuite produsele sunt ROSII. PSD ne-am prins

Pietricel scrie la el pe blog despre marketingul deficitar la Crucea Rosie- Banca pentru alimente!

P.S. azi in Libertatea citesc urmatoarea stire: Zaharul primit de la UE, impartit alaturi de brosura lui Geoana!

0 comentarii: