Strazi cu miros de scortisoara!

15 nov. 2007


civilizatie, cultura, cladiri superbe, palate mari si foarte spectaculoase, catedrale, bulevarde superbe, aer boem, totul e foarte chill, fete zambitoare, lipsite de griji, miros frumos, strazi cu piatra cubica, magazine mici, cochete si multa, multa dragoste. desi am fost a doua oara acum a fost altfel. este splendid sa descoperi un oras asa frumos la pas. sa il „atingi” cu propriile picioare, sa te bucuri de fiecare metru de asfalt, fiecare straduta noua, fiecare restaurant sau cafenea. ieseam din hotel treceam printr-un gang superb, plin de magazine, ateliere si mini cafenele si ieseam pe mariahilferstrasse, celebrul bulevard al shoppingului pe care l-am batut in lung si in lat in fiecare zi fara sa mi se para prea mult si fara sa ma plistisesc pentru ca intram chiar de doua ori in acelasi magazin. pe mariahilferstrasse vezi asiatici curiosi si vienezii care-si plimba linistiti cainii. totul este foarte chill, am avut impresia la un moment dat ca viena este intr-o pauza care nu se mai termina niciodata. totul este un spectacolul pitoresc si extrem de linistit, un muzeu in aer liber sau ca un rai al gurmanzilor. tot felul de mirosuri imbietoare iti intra in nas si parca ai pofta sa mananci orice. viena iti da senzatia ca nu trebuie sa ratezi nici un centimentru, trebuie bifat totul. chiar daca nu ma impresioneaza foarte mult in general cladirile, viena nu are cum sa te lase indiferent. palate superbe, multa verdeata si un aer rarefiat de sange albastru. viena e ca o prajitura care se cere mancata numai in doi si asa am si simtit-o.

6 comentarii:

Anonim spunea...

civilizatie ioc,cultura nexam,palate mari si foarte spectaculoase,fara catedrale,bulevarde mari si pline de praf,aer boem,fete zambitoare lipsite de griji,miros de balegar de cal in sufragerie,strazi pavate cu gresie,magazine mici si cochete si multa multa dragoste.acesta este in cateva cuvinte orasul ingerilor sau in limbaj popular...Strehaia.este extraordinar sa-l descoperi la pas,printre flegmele venite de nicaieri,printre suturi in cur si palme dupa ceafa,printre "mortii matii" spus printre dinti si printre puradeii in curu gol care se tin dupa tine.m-au batut in lung si-n lat in fiecare zi, eu intrand de mai multe ori in acelasi magazin (sa-mi iau restul).Streahaia...acest nume magic,acest colt de rai plin de palate de clestar dar cu toaleta in curte,plin de arome care mai de care mai nastrusnice...of Doamne...totul este un spectacol acolo,un muzeu in aer liber,multa verdeata si mai ales aerul rarefiat de sange albastru.Strehaia...voi reveni!

Gogu' spunea...

Se pare ca numai in doi se pot intampla toate aceste lucruri!Numai in doi poti simti si traii astfel.Iti dau dreptate insa numai in parte.De curand am incercat si eu aceleasi senzatii...insa in compania iubitului meu.A fost superb ceva feeric de care nu ne mai puteam despartii.Cel mai bine a surprins acest lucru insusi marele Usur Sumer care spunea cam aceleasi lucruri ca si tine!Nu cumva l-ai plagiat???Oricum,Viena ca si Strehaia pastreaza urmele pasilor celor care le viziteaza si stiti ce este surprinzator ca de fiecare data este altfel.Mereu sunt lucruri si locuri nedescoperite care te fac sa vibrezi la prima intalnire cu ele.Chiar si eu care pot spune ca nu sunt cel mai sentimental tip am vibrat!Insa mi-am dat seama ca nu era decat vibratia molcoma a vibratorului pe care voiam sa-l fac cadou iubitului meu.Asa sa nu-mi simta lipsa cat eu voi fi plecat de langa el.Va pup.

UnCopilutz spunea...

Mi-ai făcut poftă de călătorie. Sunt sigur că este de cel puţin câteva ori mai frumos decât ai reuşit să redai cu atâta atenţie. Poate-ajung şi eu vreodată să văd Viena.

Gogu' spunea...

Adica pui la indoiala maiestria lui de povestitor???!!!

Sahara Penguin spunea...

I like Gogu'.

Nu te desparti de prietenul tau?

Anonim spunea...

nu stiu cine e konta, dar dupa o zi obositoare mi-a facut placere sa-i citesc pamfletul :))) da bine din condei atunci cand tre' sa ironizeze...