Nu am votat!

27 nov. 2007


nu am fost la vot. nu ma mai uit la stiri despe politica, nu mai vreau sa vad jiji si basesti. Imi este lehamite. e o atitudine poate nedemocratica, poate anormala. dar asa am simtit. mi se cam rupe de fenomenul politic. de ce naiba sa votez? dincolo de dreptul oferit de sistemul democratic, sau, in opinia unora mai zelosi, de responsabilitatea civica in calitate de cetatean, de ce as vota? de ce minutele mele de acasa pana la vot sa fie irosite, nu mai am timp sa ies din casa sa votez. nu mai vreau sa am spiritul asta civic atat de dezvoltat. poate sunt un obosit de tanar, poate politica asta a la dambovita ma lasa rece, poate nu vrea sa mai pun stampila pe ceva, am mana luxata de la tristii astia. merg sa votez oameni in parlamente care isi bat joc apoi de votul meu? si ce daca iesea jiji parlamentar european, oricum e o utopie, cineva acolo sus si aici nu ma refer la omul cel mai de sus, nu ar lasa sa se intample asta. ce sa votez, unii care nu respecta nici o lege, oameni care nu au cum sa fie exemple pentru nimeni, parlamentari care voteaza cu trei maini, al carui copil merge cu 300 pe magheru si pentru care culoarea rosie nu a fost inventata, poate de aia nu sta la stop, politicieni pe care ii vezi prin revistele de scandal si care etaleaza opulenta. nu mai vreau sa aleg oameni care sa-si voteze un cod penal asa cum au votat ultima oara? sa votez unul pe care il pasioneaza schimbarea de borduri o data la doua luni sau unul care de 17 ani doar latra fara sa faca nimic. nici nu stiu ce sa votez. pecere, pevece... mi s-a luat de tariceni infipti, iliesti comunisti, care vorbesc ore intregi si nu spun nimic sau paranoici gen gig sau vadim. de ce sa votez? sa sustin bataia asta de joc? mi s-a luat. poate daca majoritatea asta tacuta da un vot de blam politicienilor se simt si ei. ca deja a inceput sa puta.

9 comentarii:

Gogu' spunea...

Bravo copile!Unul dintre cele mai bune posturi!Esti piesa grea ,te pup!

Anonim spunea...

sa votezi posibilitatea ca anul viitor sa alegi niste NUME nu niste partide!

Anonim spunea...

crezi ca-i vreo diferenta?

Anonim spunea...

chiar si pentru faptul ca teoretic ai putea sa-l arati pe X cu degetul pe strada si sa-i spui "Ba, .oaie, te-am votat! Dai si tu un tec?"

Anonim spunea...

in cazul asta toate babele o sa-l voteze pe Mircea Radu,toti imbecilii pe Lazarus si toate frustatele pe Monica Columbeanu.nu-i buna solutia asta.

Anonim spunea...

Eu am fost la vot!Si mi-e bine!Ca am pus fix 322 de stampile...

Anonim spunea...

atunci esti tare...ca fularu'...vara.

Anonim spunea...

teoria cu lazarus, copilu' minune si columbeanu e de la mircea badea. nu vreau sa intru in detaliile frustrarii lui badea pe viata asa, dar combat parerile astea oricand.

1. De ce in 2000 la alegerile pentru primarie in Buc. NU a castigat Ilie Nastase, ci Basesc? Sa nu-mi zica cineva ca era mai cunoscut Basescu atunci.

2. Cu ce e mai bine sa intre in parlament pe liste de partid Dolanescu, Irina Loghin, Leonida Lari, Adrian Paunescu si multi multi altii? Sa-mi zica cineva in ce judet a candidat Paunescu in 2004!!! Repede! Nu stie nimeni si nimeni nu-l poate lua la intrebari.

3. Fata de cine e responsabil Dolanescu, cui da el socoteala, cine decide ca in 2008 sa nu mai intre in parlament pentru ca oricum nu face nimic?

4. De ce se pleaca de la premisa ca noi, alegatorii, ca personaj colectiv suntem un fel de maimuta lobotomizata care voteaza cu ala care face tumbe? Vezi Sechelariu - Bacau - 2004!

Anonim spunea...

hai ca asta-i culmea!orice pe lumea asta e de la mircea badea?

1,2,3.-irelevant

4.suntem.vezi romania 2007,vezi Capital top 300,vezi dosarul Bancorex prescris,vezi cati au intrat in parnaie pentru coruptie.singura sansa...la urmatoarele alegeri stam toti acasa.macar din curiozitate,sa vedem ce se intampla.