seara nu atat de lunga dar foarte misto a filmelor scurte!

20 iun. 2010

sambata seara am fost la noaptea lunga a filmelor scurte la tnb. alegere putin spus inspirata. filme bune si sansa de a nu injura pentru ca ma prinde ploaia la o terasa pe smardan. am vazut 10 scurt metraje. animatii foarte bune, fictiuni si idei foarte bune puse in aplicare foarte misto.

am inceput cu scurt metrajul "cum trece timpul/ Comme le temps passe - Franta, 2009, regia Cathy Verney - o idee super simpla si mega ingenioasa. facut foarte curat si foarte misto.

"nunta lui oli" - romania, regia Tudor Jurgiu - idee foarte misto - nunta fiului din america vazuta de tata si cei mai buni 2 prieteni ai fiului cu webcam-ul.

animatia "logorama" - Franta, 2009, r. Hervé de Crecy , H5, François Alaux , Ludovic Houplain. omuletii din logo-urile de la Mc, Bic, KFC, Haribo si multe alte branduri se lupta pe viata si pe moarte pentru a reusi sa aduca linistea in orasul branduit. capul rautatilor: roland de la mc. salvatorii orasului: omuletii cauciuc de la michelin :) cea mai tare animatie a anului. oscar...toate alea...

"incident la o banca / Händelse vid bank - Suedia, 2010, regia Ruben Östlund. un scurt mertaj mega smecher, filmat din acelasi loc. o reconstructie detaliata a unui jaf esuat. foarte amuzant si foarte misto realizat. simplu si destept. suedezii la filme sunt smecheri rau.

"muzica in sange" - Romania, 2010, regia Alexandru Mavrodineanu. un scurt metraj cu andi vasluianu si dorotheea petre. destul de neinspirat alesi. cel putin dorotheea in rol de vanzatoare de gogosi si mama a unui copil innebunit dupa manele...cam greu. ideea e misto...asa in mare...

"Wallace&Gromit: A Matter of Loaf and Death" - Marea Britanie, 2008, regia Nick Park. o animatie dementiala cu o criminala in serie de brutari care incearca sa faca o noua victima. reteta aceeasi: se indragosteste de el, fixeaza nunta si hot top il hacuieste. de data asta nu ii merge. cel mai bun prieten al brutarului, un catelus mega simpatic, rezolva treaba si brutarul scapa de criminala...bestiala animatia.

"noii locatari" /The New Tenents - SUA/Danemarca, 2009, regia Joachim Back. un scurt metraj impecabil. un apartament, niste vecini noi, o baba nebuna care are nevoie de faina si primeste un kil de heroina, alte personaje foarte tari...scenariul este foarte tare. a castigat si oscarul pentru fictiune. un film bestial.

"mic dejun la Paris"/ French Roast - Franţa, 2008, regia Fabrice O. Joubert. o animatie foarte tare. ce ti se poate intampla daca ajungi intr-o cafenea, bei o cafea linistit si cand vrei sa platesti nu iti gasesti portofelul. cum procedezi? bestial.

"Derby" - România, 2010, regia Paul Negoescu. un tata care bea multa cola isi aude fiica de 15 ani facand sex cu prietenul ei in camera alaturata. cel mai tare este dialogul intre tata si prietenul fiicei pe tema dinamo e mai tare sau steaua?








"In loc de Abracadabra" / Instead of Abracadabra - Suedia, 2009, regia Patrik Eklund. cel mai tare scurt metraj al serii. demential, plin de umor si realizat incredibil de misto. un tanar la 25 de ani locuieste cu parintii si nu are job. vrea sa devina magician. si victimele incep sa apara. cel mai tare scurt metraj pe care l-am vazut in 2010. suedezii astia...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Cristian!Nu pot sa cred ca am dat de blogul tau!Noi ne-am intalnit o singura data in Satu Mare( aveai cam 13 ani pe atunci) si chiar ma intrebam la un moment dat ce mai faci,dar am pierdut nr de tel al mamei tale.Daca ai chef,lasa-mi o adresa de mail.Mi-ar face placere sa tinem legatura.Ami Simonca

Anonim spunea...

ce tare! imi aduc si au aminte. cristibayern@yahoo.com