cum se sarbatoreste un succes!

1 iun. 2010

pe o vreme nasoala sambata seara am ajuns acasa si am prins de la jumatatea concursului eurovisionul. o fatuca din germania a castigat concursul. exista teoria potrivit careia germania da de mancare la toata europa si acum europa s-a revansat prin intermediul eurovisionului. nu neg acest lucru. insa nu despre asta vreau sa vorbesc si nici despre cat de frumoasa este piesa, daca merita sa castige, daca era alta piesa mai tare. facand o paranteza paula seling si ovi s-au prezentat mega regulamentar si merita tot respectul pentru ce au facut. vreau sa vorbesc despre cum o tara ca germania stie cum sa se bucure dupa un succes.

"Lena a contribuit mai mult la promovarea ideii europene decat cancelarul german in ultimele luni", Financial Times Deutschland.

3000 de oameni o asteapta la aeroport, covor rosu la avion exact ca in cazul presedintilor de stat, 40.000 de oameni o asteapta in orasul ei natal, Hanovra, toate televiziunile transmit in direct fiecare miscare a pustoaicei de cand a intrat in spatiul aerian al germaniei, ziarul bild tine livetext din minut in minut cu ce face lena...a semnat in cartea de aur a orasului si chiar a promis ca vrea la anul sa isi apere titlul castigat la oslo. cu o criza a monedei euro pe cap, o echipa nationala cu probleme si cu o vreme nu prea prietenoasa, victoria la eurovision i-a dat germaniei un rar motiv de bucurie..bild a tiparit chiar si o editie speciala dedicata Lenei.
 cancelarul german, Angela Merkel. "Este expresia tineretului german"
luni toata presa din germania scrie despre lena. exista stiri cu ea pe social, politic, financiar si chiar sport. bild scrie ca nationala gemaniei trebuie sa aiba de invatat de la lena. ba chiar au facut un fotomontaj cu frizura lenei pe capul jucatorilor germaniei. asa se procedeaza. asa se construieste ceva, asa se sarbatoreste ceva. intr-o tara civilizata unde oamenii sunt normali la cap, linistiti, pe treaba lor...



PS asa trebuie sa ne purtam si noi cu paula seling pentru ca este singura prezenta romaneasca de calitate la eurovision.

1 comentarii:

DRIcollection spunea...

da asa este. de doua zile altceva nu mai vezi pe pro7 sau RTL. bravo lena !!!