Fluturi galbeni si candelabre de intuneric!

28 sept. 2007


un fluture galben cu aripi aurii statea aseara pe pian cand am ajuns acasa. l-am salutat si am vrut sa intru in pat, nu mai aveam chef sa vorbesc cu el. il auzeam fara sa vreau. lovea cu putere cu aripile lui mici aerul si facea current pe langa el. nu stia de ce se intampla unele lucruri, cine e vinovat pentru durere, de ce poate sa ne marcheze ceva, cum pot stelele sa cad ape un alt cer, de ce soarele este rotund si mai ales de ce nu stiu cu ce sa ma imbrac can dies dimineata din casa. nu il intereseaza nimic. vrea doar sa zboare, sa respire aerul inaltimilor, sa sa opreasca pe cele mai frumoase flori, nu il intereseaza ablsolut nimic. nu primeste telefoane, nici vesti proaste, nici nu merge prin centrul bucurestiului la pranz, nu il intereseaza daca are cablu sau nu si nici macar nu vrea sa isi schimbe pozele de pe haifaiv. s-a ridicat la un moment dat simtind ca nu poate sa vorbeasca cum mine, nu ma simteam in stare. a dat o tura de camera, si-a aprins o tigara si a plecat. uu era locul lui aici in seara asta. nu stia de ce nu mai e ca in fiecare seara. era atat de simplu. nu mai eram eu.

3 comentarii:

Anonim spunea...

l-am vazut si eu.e o facatura de fluture.

Ana spunea...

Dupa cate zici tu, ar fi tare sa fim toti fluturi...partea proasta este ca am trai doar o zi, iar ce buna-ar fi ca poate asa am invata si noi ce inseamna sa traiesti cu adevarat :)

Anonim spunea...

mai interesant cred c-ar fi molie.sa tot incerci sa intri prin dulapuri,sertare si sa fugi de naftalina ca dracul de tamaie.