Fericire!

19 iun. 2007


"fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata", spunea chirila inaintea piesei calul din marlboro. fericirea e o notiune atat de relativa si atat de incarcata de emotie. stau si ma intreb daca am trait vreodata acest sentiment sau in momentul in care l-am trait daca mi-am dat seama ca sunt fericit. eu vad fericirea in toate lucrurile marunte care mi se intampla. chiar cred ca de prea multe ori in viata tanjim la fericire fara sa o apreciem cu adevarat. fericirea este urmatoare treapta dupa bucurie. fericirea poate sa fie un loc linistit plin de iarba, fericirea poate sa fie o mana calda care de mangaie pe omoplat, fericirea poate sa fie o raza de soare la 7 dimineata pe plaja, fericirea poate sa fie o discutie cu cineva drag, fericirea poate sa fie un cer senin, fericirea poate sa fie o noapte calda de vara, o ploaie scurta, poate sa fie un sentiment puternic fata de cineva, fericirea poate sa fie o bomboana de ciocolata, "fericirea e cand puiul de om sta in brate si moare de somn". la fel ca si frumusetea, normalitatea, dragostea, feicirea este o noutiune pur relativa si abstracta. si nimeni nu poate sa fie acuzat ca pentru el fericirea inseamna altceva. fericirea poate sa fie o melodie pe care o asculti cu ea, fericirea poate sa fie momentul in care ajungi acasa si ea te strange in brate si nu iti spune nimic, fericirea e cand stai in parc si vezi cum cad frunzele din copac, fericire e cand dormi la ea, fericirea e cand cand vorbesti cu parintii tai, fericire e cand vezi un film care te impresioneaza, fericirea e cand ii veghezi somnul, fericire e cand te trezesti si iti faci bagajele sa pleci la mare, fericirea e cand iti gasesti un tricou care iti place si abia astepti sa il pui pe tine, fericirea e cand stai la masa cu prietenii, fericirea e cand gasesti pe usa un post-it pe care e desenat un ursulet, fericirea e cand te dai cu parfumul preferat. franturile astea de fericire, in rate ma stimuleaza. pretuiesc fiecare moment din asta pentru ca stiu ca astea sunt esenta. o floare, o vorba spusa atunci cand trebuie, un gest, o mana, o privire, un portocal mic. sunt amintirile frumoase cu care ne hranim. "fericire e cand ti-amintesti cat de fericit esti cand iubesti, fericire-i cand dormi tu la ea, chiar pe canapea..." vorba lui chirila "progresam si uitam sa fim fericiti.."

9 comentarii:

Anonim spunea...

..e asa simplu sa fim fericiti....daca n-am vrea atatea....:)

Anonim spunea...

chirila e un mare romantic neinteles. de fapt e oarecum inteles, il inteleg si il iubesc si il asculta cei ca el. fericirea e ciudata?!? nu, fericirea e normalitate

otrava spunea...

fericirea e normalitate. si normalitatea ce e?

Anonim spunea...

fericirea e ciudata?!? nu, fericirea e normalitate.... de cand antominul lui ciudat e normal?
si exact: normalitatea ce e? cine stabileste cand ceva e normal? cine imi spune mie cand sa fiu fericita si cand nu....

Anonim spunea...

otrava, urmeaza bataile cu femei dezbracate in mierea de pe blog? esti tare de tot, ne faci sa zambim macar o data pe zi si sa ne gandim cat de norocosi suntem cei care iubim. multumim ca ne aduci aminte zilnic.
PS: acum 2 zile, dupa ce ti-am citit postul, i-am scris iubitei mele o scrisorica... parca si uitasem cat o iubesc

otrava spunea...

fericirea e ciudata? cine a spus asta? iar normalitatea nu o decide nimeni si nimic. era vorba despre fericirea mea. care e atunci cand eu simt. restul e visare. ma bucur ca iti aduci aminte ca esti fericit cand iubesti

Anonim spunea...

ce fericiti suntem, nu? pentru toate nimicurile descrise de tine. dar si astea ne vin tare greu, din pacate. pup.
Rus

Anonim spunea...

eu intotdeauna am crezut ca fericirea e suma tutror momentelor descrise de tine...adica atunci cand le traiesc,da..pot spune "uite domne, sunt fericita!"..dar cel mai indreptatita sa o spun, sunt abia mai tarziu, cand ma uit in urma..si imi dau seama ca uite...toata vara am fost fericita..chiar daca atunci am crezut ca doar in saptamana de la mare imi e bine.

Anonim spunea...

fericirea e atunci cand vrei sa opresti timpul in loc,cand vrei sa traiesti sentimentul acela o eternitate,sigur e si in toate lucrurile adorabile pt fiecare persoana in parte pe care le-ai insirat.Defapt fericirea e ca un cub de gheata vrei sa nu se topeasca ,dar se topeste.
Frumos post-ul.