Mr. Nobody si butterfly effect!

4 ian. 2011

Ti-a placut The Imaginarium of Doctor Parnassus? Atunci asta e primul motiv sa vezi Mr. Nobody – un film halucinant. Un film despre Nemo Nobody - singurul si ultimul om de pe planeta care va muri de batranete la 120 de ani. Si de aici incepe totul. Ca tot vorbeam de alegeri. Cum ar fi daca, de fiecare data cand ar trebui sa alegem, incapabili sa o facem, sa mergem pana la capat dupa prima alegere facuta.

"cat timp nu alegi totul ramane posibil"

Pana la sfarsitul unuia dintre drumuri, facand toate alegerile necesare pana in punctul in care am putea decide daca alegerea initiala a fost una buna. Daca finalul nu ne convine nu e nimic. Revenim la momentul in care eram pusi in fata alegeri si incercam si cealalta varianta.

"la sah singura mutare buna este sa nu muti"

Peronul pe care pustiul nemo la doar 9 ani e pe cale sa faca alegerea este inceputul in toate. De acolo fiecare poveste incepe si tot de acolo dupa finalul primei povesti incepe a doua. Un regizor belgian, un buget record pentru industia de acolo; 47.000.000 de dolari, 13 ani in care regizorul a gandit acest film si 6 luni de filmari. Asta e in cifre.

"in viata totul se rezolva pana la urma. in rau"

Va las sa descoperiti singur ce inseamna Mr. Nobody cu adevarat: muzica dementa dar si foarte misto aleasa (Where is my mind?), butterfly effect (cum iti poti pierde iubita pentru ca un somer brazilian fierbe un ou) , teorii mai mult sau mai putin probabile, multe ipoteze care te tin cu sufletul la gura pana la final, prezenta omului pe Marte, anul 2092, filmat impecabil, cu o imagine versatila si nu in ultimul rand suspansul. Ce dracului face asta in apa?


PS: daca ti-a palcut de Jared Leto in Requiem for a dream e cazul sa il vezi si in Mr. Nobody

2 comentarii:

Anonim spunea...

Frate, senzational filmul. Si cand ma gandesc ca atunci cand am vazut genericul am zis "nu intelegi naiba nimic, sigur e o mare porcarie"...plus ca nu prea imi plac francezii. Insa...a ajuns la filmele preferate :D

Paul

Roberta spunea...

Abia astept sa-l vad.
Mi-a placut enorm The Imaginarium of Doctor Parnassus. Credeam pana acum ca-s singura, fiindca pana acum numai critici am auzit din toata partile.
Mr. Nobody a venit randul tau weekendul acesta!