Am invatat!

1 aug. 2007


am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca. tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. restul… depinde de ceilalti. am invatat ca oricât mi-ar pasa mie, altora s-ar putea sa nu le pese. am invatat ca dureaza ani sa câstigi increderea si ca doar in câteva secunde poti sa o pierzi. am invatat ca nu conteaza ce ai in viata ci pe cine ai. am invatat ca te descurci si ti-e folosit farmecul circa 15 minute. dupa accea, insa, ar fii bine sa stii ceva. am invatat ca nu trebiue sa sa te compari cu ceea ce pot altii sa faca mai bine, ci conteaza ceea ce poti sa faci tu. am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor, ci conteaza ce pot sa fac eu pentru a rezolva. am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete. am invatat ca trebiue sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde; s-ar putea sa fie ultima oara când ii vezi. am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti. am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie, indiferent de consecinte. am invatat ca sunt oameni care te iubesc, dar nu stiu s-o arate. am invatat ca atunci când sunt suparat am dreptul sa fiu suparat, dar nu am dreptul sa fiu si rau. am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta. iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata. am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu, nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul. am invatat ca indiferent cât de bun iti este un prieten oricum te va rani din când in când, iar tu trebiue sa-l ierti pentru asta. am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii ; cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti. am invatat ca indiferent cât de mult suferi, lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta. am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea, dar ca tu esti responsabil pentru ceea ce devii. am invatat ca daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc. si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc. am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc si nu faptele sale. am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru si pot vedea ceva total diferit. am invatat ca indiferent de consecinte cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung departe in viata. am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore de catre oameni care nici nu te cunosc. am invatat ca si atunci când crezi ca nu mai ai nimic de dat, cand te striga un prieten vei putea gasi puterea de a-l ajuta. am invatat ca scrisul ca si vorbitul, pot linisti durerile sufletesti. am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult iti sunt luati prea repede. am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile. am invatat sa iubesc ca sa pot sa fiu iubit. si mai am inca multe de invatat asta poate ca pana si acum inca invat sa merg.

8 comentarii:

notalent369 spunea...

:-<...unele exemple din postul tau le-am invatat si eu, majoritatea.altele le mai am de descoperit.dar e frumos sa stiu ca ma asteapta..

Krys spunea...

Cel mai frumos este sa inveti toate lucrurile astea traindu-le si apoi sa stii sa exprimi in cuvinte ceea ce sufletul tau a invatat. Asa ca meriti felicitari!

dia spunea...

frumos... sa nu uiti ce-ai invatat sau mai rau sa inveti lucruri pe care le-ai mai invatat odata.

ValiM spunea...

Bravo, nea Otrava! Foarte bun! Parca te-a ambitionat cumva ce ti-am zis cu o zi inainte si ai scos ce e mai bun din tine. Mi-a placut mult si "Lucruri simple", dar n-as ezita sa-l pun si pe asta la cele mai bune posturi pe care le-am citit aici.

otrava spunea...

multam vali pentru apreciere. e bine ca ma mai redresez si eu. sunt in perioada inspiratie lipsa. motivul e unul singur. toata lumea deja cred ca stie motivul. de ce s-a transformat otrava in miere cu vanilie si scortisoara.

Dana spunea...

frumoase randuri de j.l.borges

Dana spunea...

pardon...paler...dar are si borges un text asemanator

ana spunea...

E ceva in aer cu Paler si textul asta(care-l cuprinde si pe cel de mai sus) in ultimul timp..
Mi se pare atat de adevarat si ne spune lucruri pe care toti le stim, dar atat de greu le constientizam..