Nu exista ieri, nu exista maine!

30 iul. 2007


"conceptia mea este carpe diem, asa ca nu exista ieri, nu exista maine, eu imi traiesc numai clipa. ziua de astazi va fi una obisnuita; e marti si sunt ocupat de dimineata pana seara. o aniversare mai deosebita a fost cea din egipt, cand am implinit 60 de ani. la intoarcerea din excursie, pe aeroport, stareta manastirii de la techirghiol impreuna cu cateva maicute, afland de ziua mea, mi-au cantat multi ani traiasca! si mi-au daruit o sa de camila. nu imi fac planuri niciodata, pentru ca relatia intre gand si timp e grava. pana sa ajung sa materializez niste lucruri pe care le-am gandit mi-au venit altele in minte, la fel de frumoase. aici e mai grav. nu sunt obisnuit cu lucrul asta, sa stau cu picioarele in apa rece si sa fac planuri. imi vin idei si, daca le visez si noaptea, atunci incerc sa le materializez. asa s-a intamplat cu spectacolele pe care am incercat sa le pun in scena, asa s-a intamplat si cu acest radio pe care ajunsesem sa-l visez noaptea si in continuare se intampla la fel. am doua mari satisfactii: sotia mea, si ea e balanta, e nascuta la sapte zile dupa mine, si radio 3net pe care il consider cel mai bun lucru pe care l-am facut in viata mea. din anul ce se incheie astazi raman cu regretul ca ziua are numai 24 de ore, dar sunt multumit ca am reusit sa dorm mai putin de sase ore pe noapte. daca n-as fi avut aceasta ocupatie cred ca puscarias as fi fost, ca altceva, nu. as fi facut ceva atat de prost, incat, ca sa scape lumea de mine m-ar fi bagat in puscarie. de mic am stiut ca vreau sa cant. cand aparusem deja la televizor si lumea incepuse sa ma recunoasca, la coltul strazii mele m-a oprit o batranica si m-a intrebat: nu esti dumneata ala care a cantat la gradinita pe mures si pe tarnave? ma tinea minte de la gradinita... imi doresc o data cu noul an de viata sa am linistea necesara sufleteasca si din punct de vedere al relatiilor, ca sa ma dezvolt macar asa cum cred eu de cuviinta. cel mai bun sfat l-am primit de la domnul ciulei, cand la repetitii jucam in asa fel, incat aproape scoteam ochii tuturor sa vada ce destept sunt eu. din sala, domnul ciulei mi-a spus: motule, nu ne crede mai tampiti decat suntem. de intors in timp as vrea, dar nu e nici o graba, pentru ca ne vom intalni dincolo, dupa ce terminam cu viata asta. cel mai deosebit cadou pe care l-am primit este faptul ca atatia si atatia oameni isi rup din viata lor si stau alaturi de mine la o sarbatoare. ce poate fi mai frumos decat aceasta?! de infuriat, ma infurie totdeauna cand imi dau seama ca vorbesc cu un zid, si nu ma infurie zidul, ma infurii eu", spune pittis internat in stare grava la spital. sunt de acord in mare parte cu ce a zis mai sus cu un singur amendament nu as concepe finalul drumului asta care se cheama viata fara cel putin un urmas.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Otrava ai evoluat, ai inceput sa te gindesti la urmasi,nu doar la dragoste. se pare ca ai inceput sa recunosti ca esti din ce in ce mai flamind de ...viata.te-am pupat si astept alte rinduri...se pare ca povestile sunt adevarate.

Anonim spunea...

e un citat din tatal tau.
"dar nu e nici o graba, pentru ca ne vom intalni dincolo, dupa ce terminam cu viata asta"-frumos spus.
as fi vrut sa-l cunosc,la o sueta,ar fi venit si tatal meu.am fi fost cu tatii nostri(mult mai destepti decat noi).

otrava spunea...

este cel mai frumos comentariu de cand exista blogul. ever. este cea mai frumoasa imagine ever. la cat de mult sunt eu pe aceeasi lungime de unda cu tine cu EI era incredibil

Sahara Penguin spunea...

Ha! Ceasul din Praga! :)