Trecut versus viitor!

27 apr. 2007


am citit de curand un interviu cu nikita mihalkov si mi-a placut la nebunie un lucru. omul spunea ceva de genu' "sunt mare nostalgic. cehov spunea ca rusii isi adora trecutul, urasc prezentul si se tem de viitor. pare o formula care nu-ti ofera nici o cale de iesire. eu insa m-am gandit ca nu e chiar atat de ingrozitor totul, pentru ca, intr-un fel sau altul, viitorul de care te temi se transforma treptat in prezentul pe care il urasti si, in cele din urma, devine trecutul pe care il adori". mi-a placut foarte mult si cred ca nu numai rusii simt treaba asta. chiar cred ca viitorul, de care iti doresti sa treaca in viteza, poate sa devina cel mai frumos trecut. la fel de mult cum si prezentul pe care il urasti poate sa devina un trecut de care sa te indragostesti. am simtit de multe ori ca prezentul cat de rau a fost la un moment dat acum cu siguranta este un trecut de care sa imi aduc aminte cu placere.

11 comentarii:

Anonim spunea...

articolul asta dovedeste ca nu "toate articolele(...)pamflet(...)" cum spui chiar tu in coltul ala
aceeasi greseala era sa fac si eu
sfatul meu e sa scoti aia de acolo si sa scrii si chestii serioase, nu numai caterinca
merci ;)

Anonim spunea...

hmm...te pune pe ganduri post-ul asta.

Anonim spunea...

Rusoaica,
intelegi de ce ii iubesc pe rusi?
nu ca te-ar fi bantuit gandul asta :)

Anonim spunea...

mda.rusii ar trebui sa-si urasca trecutul nu sa-l adore.la cat rahat ne-au facut 50 de ani,incepe sa-mi para rau ca nemtii n-au castigat razboiul.cel putin eram cu vreo 30 de ani inainte...bleat.

Moni :) spunea...

Este ceva logic...iubeshti trecutul pentru ca ai invatzat ceva din el. Urashti prezentul pentru ca nu e asha cum vrei intotdeauna. Si ti-e teama de ce va urma... un rationament rezonabil.

Anonim spunea...

si cam ce-ar avea rusii de iubit din trecutul lor?...gulag,nkvd,stalin,comunismul,siberia...just give me a hint.

Anonim spunea...

Bai otrava, vezi ca-ncep sa ma plictisesc sa te laud...
macar si pentru ca scrisesesi deja postul asta, puteai sa vibrezi la momentul cu Lita Dumitru... era vorba despre un trecut... sau trebuia sa salvezi aparentele?
in fine, fiecare traieste in felul lui emotiile... in schimb, limba romana zice ca topica fireasca e "imi mai + verb" si nu "mai imi + verb". Stiu ca e o meteahna a multora, dar asta nu e o scuza... nici macar pe blog... vezi ce aer patriarhal pot sa am? hai, gata cu laudele!

Anonim spunea...

that's so fuckin' true....ce frumos! :)

Anonim spunea...

ce frumos...si adevarat

Anonim spunea...

Dear otrava,
Subsemnata sara, domiciliata pe www.beingsara.weblog.ro, tin sa precizez ca adeseori rusii minte. In cazul de fata cred ca spune totusi adevarul! Cu aceasta ocazie/cerere as vrea sa solicit si o adeverinta de fan, semnata de rectorul otrava si stampilta cu o substanta nociva din cauza ca eu vreau to kill myself din motive de neincepre si ca urmare neterminare a licentei!
P.S Ofer recompensa (nu asta nu e din filmul asta)! Multumesc si predau legatura!

Anonim spunea...

Hmm...uite de ce nu-s bune generalizarile :D
E in firea umana sa te temi de ce aduce viitorul, de schimbari..in general de lucruri despre care nu stii ce pot aduce.
Si pina la urma...ar trebui sa luam din toate mai mult clipele frumoase si cele din care am invatat ceva