Praf de pusti!

14 apr. 2007


mergeam azi dupa amiaza sa mananc la waterloo. la o intersectie pe langa hala traian un pusti de maxim 12 ani, sprijinit de semfor, cu o bluzita portocalie si jeansi deschisi la culoare tragea cu pofta dintr-o tigara. fum dupa fum si sorbea dintr-o cutie de cola. era bucuros, se simtea bine. apoi a incercat sa escaladeze semaforul. pustiul era in lumea lui. lumea in care o cutie de tabla de cola de 0,33 si o tigara se imprietenesc si decid sa faca echipa impotriva sarmanului pusti. se deghizeaza si ii patrund in corp, in minte, in vene. ii invadeaza trupul firav si raman acolo. pustiul creste, cola si ea se mareste, ajunge de paste si de craciun la 2,5 litri (acum la pret de 2 litri), tigarile se inmultesc, una dupa alta, pachet dupa pachet si in curand pustiul e gata sa devina comandantul unei armate de robotei facuti din pachete de tigari. care sa atace oricand inamicii asa cum vede in desenele de la tv. pustiul deja viseaza ca in curand linia continua de pe mijlocul soselei sa fie facuta exclusiv din tigari sudate iar dambovita sa fie pepsi twist sau in cel mai rau caz pepsi light. like a bird... in the sky ... piu, piu. ma intreb cateodata la ce varsta am injurat prima data, cand am vazut primul film pentru adulti, imi aduc aminte cum ma ascundeam de ai mei prin casa sa aud pe blat primele albume bug mafia, cum ascundeam revistele cu femei goale in pif-uri. si acum imi aduc aminte de sanii samanthei fox. totul era la blat. acum auzi oameni in toata firea care se lauda ca pustii lor injura de la 3 ani, la 7 au deja telefon mobil cu bluetooth, la 10 fumeaza, la 12 isi incep viata sexuala, la 14 dau profa afara din clasa pentru ca nu au chef de ore si tot asa. pustii sunt din ce in ce mai violenti. se uita la desene la care imi este mie frica sa ma uit. joaca tot felul de jocuri pe internet in care inevitabil trebuie sa omoare pe cineva, sa sara mult sange. trag de bietii parinti sa le cumpere un pistol sau un tanc in magazinele de jucarii burdusite de arme.

9 comentarii:

Anonim spunea...

e trist...mi-s sila de-a dreptul cand aud copii care injura.ma uit la ei cand vin cu ghiozdanelu in spate, de la scoala...se iau la bataie pe strada, "in gluma", se lovesc la modul cel mai serios, tipa si vorbesc urat.e chiar trist.dar ce e de facut?daca asta vad acasa...

Anonim spunea...

asa e, au luat-o cu totii razna. ma uit si la fetitele astea care au acum 12-13 ani, au deja probleme sentimentale, ies cu baieti etc. la naiba, eu la 12 ani ma jucam cu papusi.s-au "emncipat" pustii si incet-incet o ia lumea razna...e trist

Anonim spunea...

in momente de astea ma gandesc la cat de greu e sa fii parinte, ce responsabilitate ai fata de copilul tau si pana la urma fata de societate. Daca tu ca parinte nu iti pot controla copilul si nu ii poti oferi macar un minim de educatie, noi cei din jur ce pretentii putem avea de la el??e trist tot ceea ce descrii tu si e si mai trist k totul e o realitate si ca nu avem cum sa fugim de ea. Acum o sa incep k bunicii mei, eu pe vremea mea...dar asta e adevarul, parca pe vremea noastra stiam sa apreciem mai mult o banana, gustul de suc la tec, o plimbare prin parc cu mama de mana, o joaca pe un tobogan semi dezmembrat in care iti agatai fusta/pantalonul si exemplele sunt multe. Oare ce o sa ajunga acesti pusti??

Adinaaa spunea...

Cand am ajuns la se deghizeaza si ii patrund in corp, in minte, in vene, imi venise in minte piesa de la Vama Veche - Copilul si Durerea. Apoi am ajuns la partile cu pustiul creste, pustiul viseaza si mi-a venit in minte piesa Atentie se inchid usile, daca tot incepusem cu Vama Veche. Am continuat sa citesc si a inceput sa mi se para trist gandindu-ma ca probabil si eu voi avea copii... cine stie cum vor ajunge? Era o faza in Lost In Translation: "The most terrifying day of your life is the day the first one is born." Iar tu esti responsabil de viata unui omulet, trebuie sa ai grija sa nu ajunga in situatiile descrise in post si in comentarii.

Si totusi ce am cu Vama Veche azi, nu stiu, ca nu sunt mare fan. :)

otrava spunea...

Lost In Translation si vama veche sunt 2 combinatii letale pentru mine. intr-un singur comment? nu banuiam ca se poate.

Criticul de Film spunea...

cola e buna si nu trebuie interzisa. poate or sa faca pet-uri mai mari, gen 3,4 si 5l.

Hypnotica spunea...

Ma bucur ca am 17 ani si am zis "NU" prostiei, penibilitatii, intamplarilor neadecvate varstei. :)
Nu e mai misto sa zici "DA" culturii, experimentelor si cunoasterii?
:)

Hypnotica spunea...

Praf, de la Cola iti distrugi stomacul.
Tigarile... M-am reapucat. :(
Cacat.
Otrava, otraveste-ma.

antoine spunea...

chestii vechi de cand lumea (asta nu inseamna ca sunt deacord cu asemenea shet-uri)toate astea sunt prezente din cele mai vechi timpuri,droguri,prostitutie,coruptie,lipsa de moralitate,inselatorii de tot felul de la cel mai mic niv la cel mai f mare acelasi niv.deci what's new in lume?doar ca in zilele noastre puterea de informare a tuturor de catre oricine e mult,mult,mult mai mare,oricum nu cred ca putem schimba(noi)lumea de la acest nivel,de ce?pt ca exista interes ca drogurile(cel putin) sa existe shi asta la cel mai fff mare nivel asa ca nu cred ca vor disparea prea curand.Un prieten imi spunea si mare dreptae a avut"Nu-ti face iluzii ca sa nu ai deziluzii...",in rest sa auzim numai de bine.