Manole rules!

12 apr. 2007


marius manole, unul dintre cei mai tari actori din noua generatie a facut show in marea capitala europeana - sibiu. sute de oameni au inghetat de frig intr-un amarat de cort la un spectacol de doi lei. marius a fost cel mai ok - a urcat "luat" pe scena, cu o bere in mana, a desfacut-o, a baut, iar apoi a ragait, chiar daca nimic din treburile astea nu faceau parte din scenariul piesei "romania povestilor albastre". manole a protestat pentru ca spectacolul era de tot rahatul iar conditiile in care treaba se desfasura erau penibile. toata lumea a fost socata. omul si-a vazut de treaba si a anuntat ca o sa faca tot ce poate sa nu mai joace in spectacol. "a fost cel mai prost spectacol in care am jucat în viata mea. prost eu, prost spectacolul. am acceptat sa joc pentru bani, dar voi incerca sa rup contractul care ma tine legat de acest spectacol si sa nu mai apar in urmatoarele reprezenatii", a zis manole la final si a plecat cu berea in mana. pe manole l-am vazut prima data in "chip de foc" la odeon. omul e foarte tare, are vana, e unul dintre cei mai pe val actori din romania. e impecabil in "inima de caine", "a patra sora" sau "gandirea". felix alexa a avut mana buna. l-am vazut si la green si mi-a placut "sta sa ploua" a lui bugnar, "america stie tot a lui afrim" si "romania 21". respect manole.

24 comentarii:

Anonim spunea...

am vazut si eu mai devreme la stiri faza. parerea mea e ca un artist trebuie sa fie si disciplinat,sa se respecte atat pe el, cat si munca pe care o face. iar manole, oricat de talentat ar fii, mi se pare de prost gust sa apeleze la metoda asta pentru a se dezlega de contractul pe care il are ptr piesa asta. si-a luat un angajament, sa stea sa rabde...jenant.s-a facut de ras.

Anonim spunea...

Poate e si asta o modalitate de a face lumea sa inteleaga ca actorii romani (cei care stiu ce e ala teatrul, nu telenovelistii) merita mai mult respect. E trist cand vezi ca actori mari traiesc in mizerie sau sunt nevoiti sa faca reclame la produse de doi lei ca sa traiasca. Mie teatrul mi se pare una dintre cele mai frumoase si mai complexe arte, iar fara actori el nu poate exista.

Anonim spunea...

actoria e o meserie care implica sacrificiu,iar asta se intampla peste tot...nu numai la noi.cat despre faptul ca fac reclame ptr bani, sau joaca in telenovele...l-am auzit pe piersic junior vorbind despre asta.mi s-a parut de super mult bun simt. a zis omu ca evident ca ar mai juca in seriale tv (din cate am inteles, ala in care juca nu mai e difuzat)atata timp cat el e un om cu familie de intretinut. i se pare normal sa munceasca pentru bani.
nu cred ca e in avantajul nimanui sa ne amagim in ideea ca un artist adevarat e ala care nu face nimic comercial, din principiu. pentru ca un artist asta are in definitiv ca scop...comercializarea artei sale.

Moni :) spunea...

e placut sa-i vedem pe scena, ii admiram, iar cand apar in seriale sau reclame spunem ca e prostitutie intelectuala. multi inghit si accepta asa ceva, iar putini se revolta. pe de-o parte gestul lui manole e de admirat, insa putea fi mai diplomat... nu?

otrava spunea...

arta vs comercial! nu au nici o legatura. cei care fac reclame sau telenovele o9 fac de foame. au salarii de mizerie. cei din categoria intai, adica tinerii o ard pe cateva milioane. atunci le arde buza. sa manance si ei de la mc. sunt tineri. dar actorii adevarati sunt in teatre, acolo sa mergeti sa ii vedeti. nu in telenovele si seriale de rad aia pe banda.

Anonim spunea...

Hai sa fim seriosi! Cine l-a obligat sa urce pe scena de la inceput - aaa banii erau buni, dar na, piesa de cacat? si mai bine mai tarziu decat niciodata sa fim ... interesanti? Si-a batut joc de cei din sala - chiar pe cei pentru care joaca si care au dat bani ca sa vada, ce? o mizerie de spectacol unde unul dintre actori si-a mai si batut joc de ei.
Uneori confundam avangardismul cu nesimtirea.
Rus

otrava spunea...

spectacolul a fost intr-un cort in care era mai frig ca afara. nu a dat nimeni bani pe bilet.

Anonim spunea...

Salut Otravule!


Interesanta pagina ta. Mai vin.

Maria

Anonim spunea...

imi sustin punctul de vedere - chiar si fara sa dea bani oamenii aia au venit ca sa vada ceva - nu scalambaielile unui om beat. trebuie sa fii profesionist pana la capat. nu ii placea ce face, dupa spectacol trebuia sa plece.
Rus

otrava spunea...

nu a fost nimic deplasat. omul a jucat pana la capat. fara sa plece sau sa isi bata joc de rol. doar si-a spus punctul de vedere. atat

Anonim spunea...

a fost deplasat ptr ca nu si-a jucat rolul asa cum trebuia...asa cum l-ar fi jucat daca i-ar fi placut piesa.stii ce vreau sa zic.

Anonim spunea...

Nu sustin mizeriile organizatorilor, insa obiectiv vorbind, 'putin luat' pana si Marius Manole pierde din credibilitate...Ar fi fost de admirat daca, dupa piesa, si-ar fi spus punctul de vedere despre conditiile de la Sibiu. Capitala europeana?!?

otrava spunea...

poate manole nu a facut ce trebuia. poate nu e corect pentru unii care erau de fata. poate traim noi intr-o tara defecta. poate normalitatea nu e aia care credem noi ca e. poate cineva trebuia sa faca. cine decide e e normal si ce nu? manole a facut ceva. altii nu fac nimic si nu ies in fata cu nimic. aia sunt mai buni? cu ce sunt mai buni veteranii care o ard aiurea prin teatre si isi taraie batranetile si sunt cei mai corecti. joaca in disperare.

Woland spunea...

ieftina faza. si Tudor Chirila parca isi baga pula-n internet la un concert. acum are blog. e multa ipocrizie la mijloc.

Anonim spunea...

intr-un fel sau altul,orice meserie sau slujba ai avea trebuie sa faci si lucruri care nu iti plac,nu sunt importante sau nu sunt interesante pentru tine, cind de fapt tu ai capacitatea de a face ceva mult mai bun. sa zicem ca esti un arhitect genial, ai realizari extraordinare, dar vine cineva la tine sa-i construiesti o casa obisnuita. ar trebui sa refuzi, sa nu te prostituezi, caci tu poti mult mai mult? sau sa accepti si sa dai ce ai mai bun in tine, ca la orice alt proiect.

de ce oare asumam ca artistii/actorii sunt diferiti si ar trebui sa aibe standarde diferite?

otrava spunea...

artistii sunt altceva. simt altfel. eu ii inteleg perfect.

Anonim spunea...

ce face diferenta?ce deosebeste normalul de ciudat?ce deosebeste artisul de restul lumii?

otrava spunea...

actorii sunt altfel, simt totul altfel, sunt foarte vulnerabili, sensibili, trebuie protejati pentru ca munca lor este foarte grea. cu toate ca nu pare asa. ei lucreaza numai cu mintea. improvizeaza, se gandesc zile, luni, ani la un rol, lucreaza mult, au mai multe personalitati, sunt din alt film. celula lor nervoasa este foarte solicitata. inmagazineaza mult, sunt foarte solicitati, emotiile ii macina, ii rod.

Anonim spunea...

si nervii unui sofer de taxi sunt facuti praf,iti zic eu!..bine,bine...sa zicem ca inteleg unde bati tu...dar nu-s de acord.

otrava spunea...

taxi vs arta. e cam mult totusi. e prea fortat. sa fim seriosi

Anonim spunea...

sistemul nervos e acelasi..

otrava spunea...

iar femeile intotdeauna vor sa aiba ultimul cuvant

Anonim spunea...

nu stiu daca toate.eu da!

Anonim spunea...

ai facut un interviu cu el? daca da, unde se poate citi/vedea?