de ce incercam sa ne dam ceea ce nu suntem?

6 mai 2011

ma intalnesc din ce in ce mai des cu oameni care ma intreaba "unde lucrezi?" la postul ala tv...la sport. "hai frate. si o sa ne mai asasinati mult cu stiri cu iubita lui mutu, chilotii lui beckham si bomba / stramba lui dodel?" raspunsul meu e simplu "astea fac audienta. noi vindem un produs.noi nu facem educatie. educatia nu se face in fata teveului. se face in biblioteci, teatre, cinematografe..." faza e ciudata. peste astfel de oameni dau din ce in ce mai des...si cu toate astea audientele sunt bune in continuare.

exista doua variante. unu: astia peste care dau eu fac parte din minoritate. fug ca dracul de tamaie de tabloidizarea asta pe care o fac televiziunile private. doi: se uita dar nu recunosc. ambele variante sunt acceptate.

am prieteni pentru care pot baga mana in foc ca nu se uita la astfel de stiri. genul de persoane care vor sa vada stiri despre cel mai bun saritor in inaltime din romania, vor sa stie rezultatele campionatului national de raliu...

tind sa cred in continuare ca publicul asta este foarte mic. sunt genul de oameni care nu se uita la stirile de la ora cinci, nu se uita la schimb de mame....cand deschid televizorul se uita pe discovery, vad un film pe hbo sau se uita la top gear. asta nu constituie o miza pentru televiziunile private / comerciale. ei sunt nisati.

in ceea ce priveste categoria a doua ...aici sunt multe de spus. astia sunt genul ala..foarte intalnit in romania..care nu se uita la otv, care nu se uita la telenovele, care nu se uita la maruta, acces direct....si tot felul de astfel de gunoaie.

astia sunt genul ala ...daca spui tu ca ai vazut ceva la otv stramba din nas...apoi daca continui discutia se baga si el ..."ah, mi-a zis si mie un prieten care s-a uitat si apoi mi-a povestit.." astia sunt genul "am eu un prieten care nu stiu ce a patit" ...niciodata nu este vorba despre el. nu el s-a uitat la otv, nu el a trait povestea aia...ci altul. "am eu un prieten pe care l-a inselat iubita" si incepe si da detalii..o gramada de detalii...dar soc si groaza...nu este vorba despre el :)) astia intreaba cine e bianca a lu' bote...cica nu o stiu. dar seara rup teveul pe capatos

asa ca stirile cu iubita lui mutu sau chilotii CK purtati de beckham o sa fie in continuare in jurnalele de stiri sportive..

acum cativa ani am avut in mana un chestionar...ce ar vrea oamenii sa citeasca pe un site de sport...ce credeti ca au scris? "mai multe stiri despre inot" :))) aveti idee cat face o stire de inot pe un site de sport? 10 vizualizari. epic.

nu inteleg chiestia asta. de ce nu recunosti ca esti cine esti, de ce nu recunosti ca iti place sa faci ceea ce faci, de ce nu recunosti ca te-ai uitat la emisiunea X, ca ai ascultat manele, ca ai facut bilute la semafor, ca ai purtat tricou fubu, ca ai avut pescar chinez in sufragerie, ca te-ai dat cu acqua di gio, ca ai folosit gel din ala verde/ rosu/ galben, ca te-ai incaltat cu pantofi horror...majoritatea romanilor nu isi asuma fix ceea ce sunt. noi citim mult, noi dormim in teatre si biblioteci, noi stim tot ce a compus bach, noi ne uitam numai pe mezzo si cumparam doar dilema veche.

3 comentarii:

Cristi C. spunea...

Bah, recunosc! Nu m-am dat cu acqua di gio! pe celelalte cred ca le-am facut! :)

von stroeberg spunea...

corect ... :)

Marcel. rucsac turistic spunea...

Aici se poate de vazut cum functionaza franele hidraulice