de la ejacularea cu sange la taiatul vaginului... antichist...trier!

1 apr. 2010

Antichristul lui Lars von Trier este un film care iti baga mintea si sufletul intr-o masina de spalat la un program de 2 ore si apo te arunca pe un munte de cocaina. Antichristul este realizat de von Trier ca o terapie si este inspirat din obsesiile si visele sale. Von Trier povesteste durerea unei mame care si-a pierdut copilul si care innebuneste (femeia isi tortura baiatul punandu-i ghetutele pe dos iar fereastra lasata deschisa in camera copilului – desi afara ningea – lasa ceva semne de intrebare) soţul sau incearca sa o ajute printr-o terapie soc, ducand-o intr-o padure unde aceasta petrecuse o vara cu fiul sau. De aici imaginatia lui von Trier alearga pe camp si nu se mai opreste. Sex, violenta, sange, oase sfaramate, cuie care intra prin picioare, vulpi care voresc, corbi care nu mor, caprioare, ploi de ghinde, apa, iarba, frica, spasme, crima, cutite, taieri de vagine, erectii de sange…. Antichristul lui Lars von Trier este filmat demential. Cadrele sunt incredibile, zoom-uri, prim planuri...., von Trier jongleaza intre extreme, mixand esteticul cu moralul si reuşind sa mobilizeze spectatorii cu o forţa vizuala si dramatismul imaginilor, "Provocarea este o manieră de a-i face pe oameni să gândească. Le lasă posibilitatea de a avea propria interpretare. Antichrist” seamănă cel mai mult cu un strigăt. A venit într-o perioadă din viaţa mea când mă simţeam foarte prost. Inspiraţia vine din propria frică, din propriile emoţii. Aceasta este sursa, dar apoi aceste lucruri devin altceva”, spunea intr-un interviu von Trier.

PS Prologul este demential: pe muzica divina a lui Handel (aria “Lascia ch’io pianga” din “Rinaldo”, voci – Tuva Semingsen si Karina Gauvin) un barbat si o femeie se iubesc in baie, filmati cu incetinitorul. In momentul in care cei doi ating orgasmul, copilul lor se arunca pe fereastra.

PS si aici am o mare problema cu muistii care merg la cinema ca sa comenteze in timpul filmului. Le trasmit tuturor ca mai sunt locuri la placinta americana sau avatar. Nu este obligatoriu daca e orange movie si 2 bilete sunt la pret de unul sa mergeti la orice film. Mergeti la ce filme vreti, nu va decideti sa intrati la von trier pentru ca nu mai sunt bilete la alis in tara minunilor. Sa inca ceva: ii fut in gura pe cei care vorbesc la telefon in timpul filmului chiar asa va arde buza sa vb tot timpul la telefon? Ce cacat e atat de important de nu suporta amanare?


Lars von Trier's Antichrist - Official Trailer (Danish subtitles) from Zentropa on Vimeo.

CITESTE „Sex continuu”, interviu cu Lars Von Trier

1 comentarii:

Florin Druga spunea...

super... chiar nu auzisem de filmul asta, mi-ai trezit intreresul :D