Ce face mos craciun cu scrisorile!

25 dec. 2007

Craciun ok, gen!

21 dec. 2007


inainte sa primesc mesajele alea care sunt la fel pentru toti cu sa fie cozonacii pe masa, vinul in casa, mosul sa aduca ce vreau si alta magarii va urez un craciun fericit. atat

Daca e marti e scandal in belgia!

19 dec. 2007


faza tare la miss belgia. noua miss o tipa pe nume alizee poulicek care si-a primit trofeul intr-un cor de fluieraturi si huiduieli. nu pentru ca fata nu era preferata de public sau nu merita titlul de miss ci pentru ca.... nu stia limba. fata noastra s-a cam facut de ras. nu a fost in stare sa raspunda la o întrebare simpla in olandeza. pentru cei 3.400 de fani care au participat la concurs in antwerp, in centrul flandrei, nu a contat deloc ca fata vorbeste franceza, engleza, germana si ceha. nascuta dintr-un tata ceh si o mama din valonia, miss belgia de-abia invata olandeza si locuieste in orasul de limba franceza huy. de aici a inceput scandalul in belgia, tara intre exista un mare scandal intre cele doua comunitati. cotidianul flamand het laatse a titrat „miss belgia nu vorbeste olandeza”, iar cel valon la libre belgique a titrat „miss belgia nu e o bilingva”, fiecare dintre cele doua parti folosind aceasta alegere ca argument in favoarea opiniei sale. flamanzii vor sa arate ca o miss belgia care nu le vorbeste limba ar fi inca o dovada ca belgia nu exista, în timp ce valonii cred ca nu e obligatoriu sa fii bilingv, ca sa te poti numi belgian.

MTV s-a facut Pro!


mtv a intrat in portofoliul pro tv sa, dupa ce americanii de la central european media enterprises au semnat, ieri, un contract de licenta cu mtv networks international. firma al carei director de operatiuni este sarbu, detine astfel licenta pentru celebrul post muzical in tarile sud-est europene in care opereaza posturi tv: romania, cehia, slovacia, slovenia, croatia si ucraina. potentialul canalului atrage o audienta foarte mica, de doar 7.000 de telespectatori in mediul urban, ceea ce il plaseaza in coada clasamentului. acum cu noua familie care l-a infiat sansele sa urce sunt mari.

Pact de sinucidere!

18 dec. 2007


„prietena” mea amy winehouse e pe val rau de tot. imi place maxim de tina asta, o arde fara stres, nu ii pasa de nimeni si pe deasupra are o voce incredibila. e cum imi place mie sa spun pe genul forta. mai nou nebuna a mai inventat ceva. am citit ce ea si sotul ei au facut un pact de sinucidere. suna cam dubios dar cam asa e. sotul a fost retinut pentru obstructionarea justitiei, pentru cazul in care vor fi despartiti de o lunga pedeapsa cu inchisoarea. femeie a spus ca daca primeste pedeapsa cu inchisoarea se va sinucide impreuna cu sotul. "nu pot sa traiesc fara blake” spunea amy intr-un interviu. foarte tare si desi pare cam mult nu mi se pare fortare deloc.

Exilul e o tara lipsita de suflet!

17 dec. 2007


in exil mobila e urata, scumpa si cumparata din acelasi magazin, toata deodata si mult prea in graba: canapele de un argintiu lucitor, cu aripioare, ca si cele de la modelele vechi de buick, desoto si oldsmobile, biblioteci cu vitrine de sticla in spatele carora nu se afla carti, ci dosare cu decupaje din ziare. in exil apa de la dus devine clocotita ori de cate ori cineva da drumul la robinetul de la bucatarie, astfel ca, atunci cand imamul face baie, intreaga suita trebuie sa fie atenta sa nu pregateasca vreun ceai sau sa clateasca vreo farfurie murdara, iar cand imamul merge la wc, discipolii lui sar opariti din dus. in exil nu se gateste niciodata: bodyguarzii cu ochelari fumurii se duc si cumpara mancare gata facuta. In exil orice incercare de a prinde radacini pare o tradare, o recunoastere a infrangerii...versete satanice, soon si la noi - salman rushdie.

Ultimul discurs al imbecilului!

14 dec. 2007

"4,3,2" nominalizat la globul de aur!

13 dec. 2007


urmeaza oscarul cristi? asta chiar e tare. 4,3,2 vine la un an dupa ce letters from iwo jima a lui eastwood a luat globul. pe langa filmul lui mungiu la aceeasi categorie au mai fost nominalizate filmele "the diving bell and butterfly", "the kite runner", "lust, caution" si "persepolis". nu le-am vazut pe celelalte insa filmul lui mungiu e forta.

Lenny Kravitz la Bucuresti!

12 dec. 2007


asteptam sa vina cineva tare in vara. emagic a sarit la cap deja. lenny kravitz la bucuresti. 26 iulie 2008, pe stadionul cotroceni. omul isi promoveaza albumul nou"it is time for a love revolution". urmeaza in curant sa aflam si cine vine la b'estival. pana atunci stim ca e la inceputul lunii iulie.

Reclama bate filmul!

11 dec. 2007


am vazut o reclama senzatioanala. producatorii berii carling au dat 20 de milioane de euro pe o campanie. am vazut primul spot si mi-a placut maxim. e inspirat din „2001: o odisee spatiala”, filmul omului meu kubrick si e construit pe baza sloganului „stii cine-ti sunt prietenii”. reclama e bestiala. si are si o urmare. spotul se numeste "explorer" si prezinta un grup care face o expeditie in antarctica. mi-a placut maxim si l-am pus si eu pe blog, pentru fanii reclamelor tari. care s-au saturat de magda catone si reclamele la detergent obisnuit sau la margarina delma.

Moartea domnului Fiscuteanu!

10 dec. 2007


ion fiscuteanu, a romanian stage and film actor known to international audiences for his role in “the death of mr. lazarescu,” died early saturday in bucharest. he was 70. romanian news reports said the cause was colon cancer. asa incepe articolul din ny times despre moartea lui ion ficuteanu. l-am vazut in mortea domului lazarescu si m-a marcat. avea o forta incredibila. atat de real. un film trist, despre o realitate pur romaneasca, un film care te impresioneaza maxim. nu l-am vazut pe scena niciodata pe fiscuteanu, nu stiam prea multe despre el, poate ca si vorba lui tata "teatrul in romania se joaca in bucuresti". pe fiscuteanu l-am vazut si mi-a placut. a fost destul. era mega realist, un om normal, simplu, n-avea nimic artificial, nimic de star, era pur si simplu un batran bolnav, pensionar care astepta cu sufletul la gura ziua de pensie, foarte viu, comunicativ dar epuizat, terminat, ca un soare care a apus de multa vreme si ale carui raze nu mai incalzesc pe nimeni. a mai plecat un artist. sa se odihneasca in pace.

Ce se vinde la tv versus cultura!

7 dec. 2007


sunt un suntinator al ideei ca televiziunea nu educa. rolul unei televiziuni comerciale este unul stict de divertisment care implicit aduce cu el si banii. care in societatea asta bolnava sunt din ce in ce mai importanti. banul in tv se face dintr-o semiprostitutie. una care face din tot felul de inculti staruri. nu imi place termenul de vedeta. mi se pare ca la noi vedetele nu prea sunt si chiar cred cu tarie treaba asta. La noi starurile sunt asa. regina filmelor porno, regina r&b-ului, regina magiei albe, seful banilor, regele neincoronat al manelelor sau chiar al sexului. adica o adunatura de tristi care isi castiga existenta pentru ca apar la tv din ce in ce mai des, au concerte, lumea vrea sa ii vad, ba chiar se fac seriale cu ei in rolurile principale. doua trei fetite din astea din popor, fac ele ce fac, o fac ele cu cati o fac dar apar pe sticla si in ziare. culmea e ca toti descultii astia care au clase cat trenul si leaga greu doua vorbe sunt umflati la maxim. toti tristii astia sunt „senzationali”, „foarte cunoscuti”, „cu mega succese”, „fabulosi”, zei intr-un cuvant. tot ce fac este iesit din comun. In esenta ei sunt niste tristi care inrosesc telefoanele pe la televiziuni sa ii mai cheme ca au mai fost in nu stiu ce excursie de doua zile la nisipurile de aur si vor sa arate poze cum e acolo. tot felul de fetite din astea care sunt mai mult goale si care spun din toate puterile ca ele vor o cariera in politica. pentru ca au simtit ele la un moment dat cand faceau ce stiu ele mai bine ca platforma program de la penele li se potriveste manusa. alte printesa fac muzica pe banda rulanta, vezi zavorance, andresence, senzuale si alte tinere iubitoare de viata. stirile cu ele sunt simple: despre ce si-au luat, cu cine au iesit si cat de greu e sa o arzi pe genul star, cum toti te vaneaza. e, e greu...povestile cu ele au o reteta fixa. merg ele la salonul de masaj, obosite dupa o zi grea, sau gatesc, sau chiar fac ceva cultural...merg in cluburi. cred ca oamenii nu au nimic de oferit. nu au ce sa mai difuzeze. cred ca e o seceta groaznica de povesti. ce e mai grav e ca oamenii se entuziasmeaza. si peste noapte cineva te intreaba daca o cunosti pe regina nu stiu care. te simti jenat. nici nu o cunosti si deja e regina. ai cam stat degeaba. sa iti fie rusine. unele dintre ele au chiar emisiunea lor. adica frate eu nu stau degeaba. eu sunt pe treaba mea, ca sa zic asa. cel mai tare e ca unii ii promoveaza si in acelasi timp, o data la luna au o emisiune in care se aduna unii care critica: cum au ajuns non valorile staruri pe stlcla. In esenta cel mai trist este pentru cei care stau numai in fata tv-ului. cultura nu se face acolo, cultura e in teatre, in carti, in muzica, in filme iar „valorile” promovate de televiuziuni sunt adevarate bombe chimice. care lasa urme. vezi pustii pentru care nu stiu ce manelist sau telenovelist e mai iubit decat proprii parinti.

And I Think Of You!


ce poate sa te termine. sa iti faca un gol imens in stomac. sa te faca sa zbori, sa mori, sa iti bata inima pana sa aproape sa explodeze, sa te ridice si imediat sa te infunde pana in pamant. sa nu mai poti sa scoti un cuvant pe gura, sa te doare stomacul, sau pur si simplu sa nu il mai simti. sa te zvarcloesti, sa iti fuga toate gandurile prin cap cu o viteza de trei ori mai mare decat viteza luminii. sa iti faci o gramada de filme in cap, sa te storci ca o lamaie, sa te tulbure maxim. o piesa, ascultata cand trebuie, o piesa care te misca cu totul. o piesa pe care daca o ascluti iti aduci aminte de ea. o piesa la care fiecare celula din tine tremura, vibreaza, vrea sa iasa din tine, sa se elibereze, sa urle, sa fuga. night is falling, I think of you, I'm walking home, I think of you and as he calls me, yes I do I think of you, how you doing? I think of you as we leave I think of you and I smile, I can't hide, I think of you.... It's so late, I think of you he walks me home, I think of you, I'm so sorry, I'm so tired, I think of you and in the shadows I think of you, I close my eyes, I think of you, now I'm falling, I think of you

Cu surubu!

6 dec. 2007

Brainrotting!


alege viata. alege care iti este cursul firesc al ei. alege o familie, alege o cariera pentru care sa faci orice ca sa reusesti. alege cu atentie prietenii, oamenii care stau langa tine, cu care imparti bucurii si necazuri. alege o viata decent, fara riscuri, fara sa te dai peste cap la un moment dat. alege siguranta, nu risca niciodata. cime stie cum e mai bine? cine poate sa aiba reteta ideala. nu vreau sa dau sfaturi, toti stiu sa faca treaba asta. toti dau sfaturi insa cand sunt pusi in situatiile in care trebuie sa decida nu stiu ce sa faca. nu o sa scriu despre ce e bine si ce nu. unii au ales brainrotting . amy winehouse o arde grav pe genul asta. femeia e tare si chiar nu conteaza ca o arde asa. fiecare face ce il taie capul. nu zic ca mi-ar placea sa o ard pe genul baietilor din trainspotting insa nimeni nu poate judeca pe nimeni. toti le aveam pe ale noastre, toti avem pe creier pitici, tuturor ne lipsesc cateva tigle de pe casa. alege ce vrei, nimeni nu are dreptul sa te judece. suntem atat de mici incat nimeni nu decide care e normalitatea sau de ce e bine sa faci ceva si e rau sa faci altceva. generatia brainrotting traieste si chiar cred ca si ea are farmecul ei.

Azi vine mos nicolae!

5 dec. 2007


in noaptea de 5 spre 6 decembrie, un mos cu barba alba, pe care nu l-a vazut nimeni niciodata, vine pe la ferestre si dupa informatii numai de el stiute, pune in cizmulite diferite daruri: pentru copiii cuminti el are in desaga dulciuri, fructe si jucarii, iar pentru cei nazdravani, o multime de nuieluse. povestea asta o auzisem cand eram mic. imi placea maxim de mos nicolae asta. eram fan. omul venea, imi aducea inevitabil ce ii cerusem, toate erau regulamentare. dulciuri, jucarii. aia de pe la scoala prin clasa a doua s-au prins si la fel si eu cand am vazut ca mama imi punea cartea despre michael jackson in niste ghete. dar nu vroiam sa cred ca omul meu mos nico nu exista. imi placea. tineam la el. si chiar daca nu exista imi placea ideea. cand am crescut m-am cam sucarit ca nu mai venea. nu mai eram interesant pentru el. acum imi e dor de el, imi e dor de dulciurile de la el. imi e dor de copilarie, imi e dor de craciunul cu familia, imi e dor de brad, de coronita de advent pe care tata o punea pe pian. nimic nu mai e la fel. craciunul nu il mai simt asa. imi e dor de tata. fara el craciunul aproape ca nu mai exista.

Smiley cu Uzzi - "In lipsa mea"!

4 dec. 2007


foarte bine clipul. foarte tare si prezentarea de pe www.inlipsamea.ro

Despre prieteni!


am citit un studiu despre prieteni. studiul are sase puncte si comentariile mele sunt de prisos.

1. un prieten de-o viata. o astfel de persoana, pe care o cunoasteti de la varsta de 16 ani, va ajuta sa nu uitati intamplarile nebunesti prin care ati trecut. acesti prieteni va amintesc ca ati ramas aceeasi persoana de odinioara. in plus, cine v-a mai cunoscut familia la fel de bine pe masura ce v-ati maturizat?

2. un prieten nou. spre deosebire de cunostintele mai vechi, prietenii noi nu au prejudecati in ceea ce va priveste. prietenii noi au un mod mai proaspat de a gandi si de a fi. un alt avantaj este ca va pot ajuta sa intrati in alte cercuri de prieteni. acestia va pot ajuta daca vreti sa va schimbati jobul sau daca sunteti in cautarea unui partener de viata.

3. un prieten cu aceleasi pasiuni. activitati precum plimbatul, golful sau dansul sunt printre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru sanatatea dv. fizica si psihica.

4. un prieten religios. persoanele care fac parte dintr-o comunitate sunt mai optimiste, arata studiile. cica aia care merg in mod regulat la biserica sau care fac meditatii au un risc cu 50 la suta mai mic de a muri decat celelalte persoane de aceeasi varsta si cu aceeasi stare de sanatate.

5. un prieten mai tanar. studiile au aratat ca aceia care au grija de alte persoane mai tinere cu zece ani sau chiar mai mult, care gatesc pentru altii sau care povestesc experientele lor de viata sunt mai fericiti. recomandarea este si mai eficienta pentru parintii ai caror copii pleaca de acasa.

6. un prieten cu aceleasi trairi. puteti sa treceti mai usor peste probleme daca aveti alaturi persoane care trec prin aceleasi situatii ca tine.

O lume nebuna, nebuna, nebuna!

3 dec. 2007


am plecat sambata de la job pe la 8 jumate si am facut foarte mult pana la universitate, nu e nimic nou pentru ca traficul in bucuresti este infernal. insa cand am ajuns la universitate am avut o surpriza de zile mari. rauri de oameni curgeau de la universitate spre unirii. veneau de la bradul de craciun de la unirea. am primit azi o poza cu ce a fost acolo. nu pot sa cred. peste 70.000 de bucuresteni s-au calcat in picioareca sa vada mega bradul de la unirea. oamenii astia chiar nu au nimic in cap? ce dracu s-a intamplat cu ei? au fost spalati pe creier? cum adica o tona de oameni sa mearga sa vada cum se aprinde un mutant de fier cu lumini? de ce sa te calci in picioare sa vezi mizeria aia? cu cat trebuie sa te bata foamea acasa ca sa pleci la unirea sa vezi bradul asta a lu' peste. cica la metrou la universitate si unirea se calcau oamenii in picioare sa intre. si mai tare e ca politia a anuntat ca 45 de copii s-au pierdut de parinti in multimea aia. adica oamenii au fost atat de fascinati incat au uitat ca niste copii, poate chiar copii lor au fost la un moment dat la unirea sa vada bradul si cand au ajuns acasa si-au dat seama ca pustii nu mai sunt cu ei. traim intr-o lume bolnava. intr-o lume in care un monstru de fier cu trei becuri scoate din casa 70.000 de oameni. un monstru care te face sa uiti de copilul tau, de sotie, de tot, e doar el si atat.