Unu mai de aprilie!

30 apr. 2007


primul episod din serialul "cu otrava la mare de unu mai in aprilie" a avut loc sambata. mamaia, 28 aprilie, sunwaves. super party. cort, butoaie, circoloco party. rhadoo a inceput treaba si tania vulcano a finalizat. lume multa si colorata, ne-am incins bine de tot si am inceput cu omul meu, sun, sa ii dam drumul. la un moment am ajuns, habar nu am acum in spatele pupitrului jucand table si carti virtual. in 21 cand am ajuns se faceau experimete pe genu' "cum pot intra toti constantenii si jumate de bucuresti intr-un club". am stat 20 de minute si am parasit treaba. nu era loc. ne-am intors la cort unde deja gluma era groasa. bodyguarzii, despre care sun e sigur ca ascultau muzica la casti, aveau multa treaba. incercau sa faca tot posibilul sa nu darame oamenii cortul. glume cu taximetristi pe teme gen "aflarea adevarului absolut", "care ceas e mai tare" si "cum stergem praful de pe genunchi".

Otrava la mare!

28 apr. 2007


am plecat la mare. otrava e pe chitit pe party. va astept la mamaia. locul de intalnire e fixat deja. sper ca va tineti de promisiune. sau sunteti acolo deja? nu vreau sa umplu catalogul de absente nemotivate. mania, sunrise, kudos, gossip si ultima playa va asteapta. asa ca nu stati acasa si veniti la mare. e unu mai. muncitoresc sau nu e unu mai. vorbim dupa cum a fost.

Trecut versus viitor!

27 apr. 2007


am citit de curand un interviu cu nikita mihalkov si mi-a placut la nebunie un lucru. omul spunea ceva de genu' "sunt mare nostalgic. cehov spunea ca rusii isi adora trecutul, urasc prezentul si se tem de viitor. pare o formula care nu-ti ofera nici o cale de iesire. eu insa m-am gandit ca nu e chiar atat de ingrozitor totul, pentru ca, intr-un fel sau altul, viitorul de care te temi se transforma treptat in prezentul pe care il urasti si, in cele din urma, devine trecutul pe care il adori". mi-a placut foarte mult si cred ca nu numai rusii simt treaba asta. chiar cred ca viitorul, de care iti doresti sa treaca in viteza, poate sa devina cel mai frumos trecut. la fel de mult cum si prezentul pe care il urasti poate sa devina un trecut de care sa te indragostesti. am simtit de multe ori ca prezentul cat de rau a fost la un moment dat acum cu siguranta este un trecut de care sa imi aduc aminte cu placere.

Macchiatto, nectar si acadele!

26 apr. 2007


am o senzatie ciudata. nu mai am senzatia ai tare pe genu' imi e pofta de ceva bun sau daca o am nu stiu ce sa imi cumpar. inainte ma bucuram la un toblerone alb. acum nu stiu ce ciocolata sa imi aleg de pe raft si sfarsesc prin a renuta. nu imi mai cumpar deloc. parca vreau ceva sarat. dar renunt repede si la asta. era o vreme cand imi placeau pringles. acum nici din aia nu mai imi cumpar. dupa amiaza in redactie cand se face lista de mancare cu greu imi aleg ce as vrea sa bag in mine. si sfarsesc inevitabil alegand piept de pui cu gorgonzola si brocolli. singurul lucru care imi place in momentul asta este granini de portocale. car tot timpul dupa mine o sticla de 1 litru. nu imi mai place ciocolata alba. eu care eram mega fan. nici bomboanele rafaello, nici kinder. nu stiu ce carne sa aleg la restaurant, ce garnitura. parca as vreaa orez si cam atat. stiu ca primul lucru pe care il cer cand ajung undeva este o cafea cu mult, mult lapte sau un red bull. de cola nu mai vreau sa aud, de chipsuri nici atat, bomboane nu. nasol. am in geanta insa acadele chupa chups si pachete de orbit. asta inca imi plac. si imi plac mai nou fructele. as manca in dementa portocale si lamai.

Poezie de la mine pentru tine!

25 apr. 2007


Bântuie parfumul gros de primăvară (imprevizibil.com - eugen)
Un piersic roz mă-mbie c-un sărut pe nara(somnoros.stealthsettings.com)
În iarbă greieraşi şoptesc duios (ecostin.com)
Mi-e dor să sar şotron într-un picior (catastif.com)
Şi vei uita că-ncerc să te omor. (thetudor.blogspot.com)
Mă duc, mai bine, să culeg urzici (monicaspune.blogspot.com)
De sub mici burtici de-arici pogonici, (mamabashik.nahturalia.org)
În cimitir străbunii dansează ca şi când (mahala.ablog.ro)
Nimic n-ar mai veni curand. (artistu.blogspot.com - Andrei za “Artist”)
Nici sexul oral nu-i ca altădată (sunhunter.filozofie.ro - Adrian Ciubotaru)
Sperati macar ca va fi fata! (andreirosca.bookblog.ro)
O veveriţă apare brusc dintr-un tufiş (andressa.ro)
Un copywriter bun ar pune-o pe-un afis. (culturavura.fourhooks.com)
Şi-afişu’ pe un stâlp pe care veveriţa (luciat.wordpress.com)
Serveşte chipsuri cu furculiţa (www.weblog.ro/maddish)
De pe crucea luminată cu neon am salvat un Isus (poesis.weblog.ro)
Doua picaturi de sange si o ruga dusa-n sus (bluedaysblog.weblog.ro)
Dar Postul a trecut si l-au papat pe Iepuras (ummagumma.weblog.ro)
De jur-imprejur iarba e rosie pe imas (oama.ablog.ro)
Dupa, am stors lamaia pana am iesit din ea (permafrost.ablog.ro)
Dar m-am reindulcit citind o "pagina de stare" (http://rusoaica.weblog.ro/)
Poezia asta nu sta in picioare
N-am citit in viata mea timpenie mai mare
dar e distractiva tare (Curtezana)
Si am ras cam mult
de s-a suparat
pana si nepotul
curtezana mi-a dat virusul pe care la randul meu il dau lui notalent 369. sa te vedem la treaba.

Limbajul nostru!

24 apr. 2007


mi-e foame = mi-e foame
sunt obosit = sunt obosit
vrei sa mergem la un film? = intr-un final voi vrea sa o fac cu tine
pot sa te invit in oras? = intr-un final voi vrea sa o fac cu tine
pot sa te sun? = intr-un final voi vrea sa o fac cu tine
frumoasa rochie! = frumos decolteu!
ce s-a intamplat? = nu inteleg de ce faci atata caz
ce s-a intamplat?= sa inteleg ca nu o mai facem in seara asta?
ma plictisesc = vrei sa o facem?
te iubesc = hai sa o facem acum
si eu te iubesc = bine, am spus-o... ar fi bine sa o facem acum!
hai sa vorbim = incerc sa te impresionez aratandu-ti ca sunt o persoana sensibila si poate apoi vei vrea sa o faci cu mine.
te casatoresti cu mine? = vreau sa fie ilegal sa o mai faca cu alti barbati

Ce cautam pe net 2!

23 apr. 2007


m-am speriat azi cand am vazut cum au dat de otrava niste bezmetici. ma uit la cuvinte cheie si ma ingrozesc. ce pot sa caute oamenii pe net. orice comentariu e in plus. va las sa savurati in liniste. "fete de 12 ani foarte frumoase", "cum ajung pe lipscani bucuresti", "sunete pentru telefon cu steaua", "miros de mucegai in geaca de piele intoarsa", "paris hilton , pentru o felatie", "cel mai nou oltcit pe 2007", "colaje de dragoste", "becuri albastre", "m-ai inselat cu ea", "fete in chiloti", "numai poze cu femei imbracate in rochii mini", "sate parasite", "filmulete cu fete care se dezbraca in scoli", "amanta perfecta pentru barbati", "fete carora le plac motocicletele", "cum era praslea", "imagini cu barbie si cu printese de scos la imprimanta", "definitie lotiuni autobronzante", "constanta fete sarace caut prieten", "sa o imbrac pe barbie", "poze fete cu parul brunete", "povesti cu pustoaice". fara comentarii. inca doua lucruri. e unul care nu stie daca ii place sau nu de dorotheea petre, tipa din cum mi-am petrecut sfarsitul lumii si ryna. "ce naiba va place la dorotheea petre", "dorotheea petre e proasta", "eu sunt indragostit de dorotheea petre", "pe mine ma enerveaza dorotheea petre". este si o parte buna trei oameni au cautat "maria popistasu otrava". respect.

Feel every beat!

22 apr. 2007


muzica este cel mai tare energizant. ma tine in viata. fara muzica sunt sigur suta la suta ca linistea ar putea sa distruga timpanele si m-ar fi asurzit. nu imi place linistea care sa dureze prea mult. vreau sa nu aud muzica. cum isi face loc sunetul printre gaurile mici de la boxe. adorm cu muzica si ma trezesc cu muzica. la job imi pun castile pe urechi si nu imi incep ziua fara sa ascult putina muzica. sunt muzica, respir muzica, traiesc cu muzica. sunt dependent de muzica. ma gandesc cateodata cat de trista este viata pentru cei care nu aud. sa nu asculti niciodata cum suna o chitara rece. un pian. sunt eu si pentru muzica care imi place si pe care o ascult. daca surzesc intr-o zi inseamna ca in clipa aia o mare parte din mine a murit. in mintea mea cred ca exista un platan care mixeaza si cand dorm. am pictat platanul si acum ma vegheaza deasupra patului. cattaneo a fost ultimul om care si-a facut loc in mintea mea cu ajutorul timpanului. vineri in martin. argentina rules.

Poveste de 22 aprilie!


"poveste de 22 aprilie" este un exercitiu facut de otrava si sara. 2 povesti, aceleasi personaje, viziuni diferite. "poveste de 22 aprilie" este si pe blogul sarei in varianta ei.


mirosul de parfum tare ii intra adanc in nari, sunetul e din ce in ce mai puternic, basii vibreaza in plamani, sangele zburda fara oprire prin vene. locul e din ce in ce mai mic, mana ei se completaza perfect cu a lui, totul e parca facut dintr-una. fusta ei neagra pana in pamant atingea parchetul umed, lipicios, pe care s-a spart paharul cu vin rosu. patul e cel mai important in toata ecuatia, sunetul e cu greu oprit prin usa de lemn masiva. fata plange, lacrimile cad pe perna de catifea rosie pe care tocmai se asezase ursuletul. care incepe sa imparta pliculete pline cu praf alb, din muntele pe care il sapase si al carui stapan devenise fara sa stie. candelabrul se misca din ce in ce mai tare, sfesnicul auriu de pe noptiera fetei a cazut si s-a facut praf. lumanarile au palit, au fost fortate sa se stinga fara voia lor. secundele se scurg tot mai greu. fata sufera iar neputinta lui matei este din ce in ce mai mare, il copleseste, e sigur ca el nu mai poate face nimic pentru ana. totul e pierdut. e ca si cum s-ar urca la bordului unui boeing 747, cu ambele motoare care nu mai functioneaza. misiunea lui e pe terminate, mai are o singura sansa, cineva sa il auda in vacarmul asta si sa ii deschida. fata e din ce in ce mai palida, mainile ii cad pe langa corp, pupilele se dilata iar ursul incepe sa transpire din ce in ce mai mult. e plin de sudoare si isi duce tacticos misiunea pana la capat. vrea mai mult, vrea ca fata sa scape de tot, sa uite si sa plece. sa ne paraseasca definitiv. deodata insa cineva bate la usa. ursul se sperie, fata tresalta iar matei scapa mana fetei din mana lui.

Busy versus Idle sau DND versus Buzz!

21 apr. 2007


nu am sa inteleg niciodata oamenii care o ard pe messenger cu tot felul de statusuri ciudate. unii isi povestesc viata sau vor sa para amuzanti - "suzy da-mi buzz cand intri sa iti spun ce mi-a facut titi", ""pap un mar, daca vedeti "idle" prea mult chemati salvarea, inseamna ca mi-a ramas maru in gat de la cat m-ati injurat ", "plecata cu sorcova", altii asculta muzica dar cei mai tari sunt aia care au statusuri gen "busy", "fak baitza ...DND ca te ia mama dreaq", "nu ma deranjati", "nu's", "plecata in oras, la cumpararturi", "dorm", "away", "pierdut pe undeva prin frigider...,al meu...sau al vecinilor". nu inteleg daca tot dormi de ce mai ai deschis mess-ul, sau daca mananci totusi nu vrei doar asta sa faci, de baie nu mai spun. iar daca ai treaba cu adevarat iesi frate de pe mess nu o arde cu busy. la fel cum daca pleci in oras, poti face treaba asta foarte ok si daca dai sign out la mess. daca te cauta cineva iti lasa un offline si gata.

Cum mint ele!

20 apr. 2007


sigur, ca baiat, ai fost la un moment dat pus cu botul pe labe de o tipa exact cand iti era lumea mai draga. iti placea de ea, ti-ai lua inima in dinti dupa ceva vreme, ai "atacat" si binenteles ai primt un raspuns. raspunsul primit este tradus de otrava mai jos.


1. hai sa fim prieteni. - vreau sa stai pe aproape sa-ti pot povesti cu detalii totul despre barbatii cu care ma intalnesc si cu care fac sex. este vorba de perspectiva barbateasca in a vedea lucrurile
2. sunt celibatara - am jurat sa nu ma intalnesc cu barbati ca tine.
3. ma concentrez asupra carierei mele. - chiar si ceva atat de plictisitor si de nesatisfacator cum ar fi serviciul meu este mai bun decat faptul de a ma intalni cu tine.
4. nu este vina ta, ci a mea. - este vina ta. numai si numai a ta.
5. nu imi dau intaniri cu colegii de servici. - nu mi-as da intalnire cu tine nici daca am fi vecini de galaxie... barem de cladire.
6. am un prieten. - prefer motanul meu si doi litri de cola.
7. viata mea este prea complicata acum. - nu vreau sa stai toata noaptea, alfel vei auzi convorbirile telefonice cu ceilalti barbati cu care ma intalnesc.
8. nu ma atragi in "sensul" acela. chimia lipseste - esti cel mai urat personaj pe care l-am vazut vreodata.
9. este o mica diferenta de varsta intre noi - nu vreau sa imi dau intalnire cu tata.
10. esti ca un frate pentru mine - imi amintesti de cel mai trist personaj din istoria desenelor animate.

Sex, Drugs & Basescu!

19 apr. 2007


in 2004 cand am aflat ca basescu e bazat in sondaje am iesit cu mama in strada sa sarbatorim. ne-am bucurat ca doi copii. l-am votat pe basescu din tot sufletul. iar mama era innebunita dupa el. mi-a placut de basescu de la inceput. e un tip haios, un marinar de-al meu din constanta, jovial, mereu imi fura cate un zambet cand ii vedeam fleica in vant. radeam de fiecare data cand aparea pe la congrese la bruxelles. nu puteam sa mi-l imaginez acolo si basta. dar m-am obisnuit cu el. basescu e pentru mine "iarna nu-i ca vara", "sa traiti bine", elena udrea si elena basescu. imi placeau baile lui de multime pline cu spuma. imi placea cum statea la meciuri in tribuna a doua, cum a petrecut cu steaua lui becali la sfertul secolului. imi place ca nu avea gusturi rele - si mie imi place elena udrea. si mai nou sunt fan basescu pentru ca are a dovedit tuturor ca are materie prima buna - elena ai micuta, care respira greu e bunuta rau. basescu a avut si momente mai putin bune - biletelul buclucas, iesirea conservatorilor lui felix motanu de la guvernare, refuzul de a-l valida pe cioroianu ca ministru de externe sau anchetarea de catre o comisie parlamentara. basescu tamp cum era facea parte din barca noastra - spune ce il doare, il vedeai cu sotia dansand in vara la terase in mamaia, mai boteaza un copil, mai o ardea pe la vreu hypermarket dupa cumparaturi, conducea singur masina chiar daca ii fila un ochi dupa un sprit cu becali la golden.

I'm so tired!

18 apr. 2007


da, sunt obosit. am obosit. vorbeam acum cateva zile cu prietena mea alina (proefem-ista) si imi spunea ca ajunge acasa si abia asteapta sa se aseze in pat si sa doarma. nu mai are chef de nimic. nici eu. ajung pe la noua acasa, ma uit pe blog, putin la televizor, citesc trei randuri din sunete sau republik si gata. sunt pa. mi-am luat "romanul cocainei" de la carturesti si nici nu m-am atins de el. imi place enorm ce fac. asta ma tina in vana. sunt suta la suta acolo. dau tot. nu ma simt in stare sa mai ies in oras si sa port conversatii inteligente cu nimeni. ma extenueaza. pentru ca oricat as dormi tot obosit sunt si de aceea am ajuns sa dorm din ce in ce mai putin. iar dupa 12 zile de munca, in weekend-ul pe care il am liber, sunt frant. am obosit psihic si fizic, nu prea mai am chef de nimic, am nevoie de ceva sa ma scoata din starea asta. sunt frustrat pentru ca nu mai ajung la teatru, nu ma mai incarc cu doza mea de cultura. nu mai ajung la concerte, la expozitii. abia apuc sa mai vad cate un film noaptea pana sa adorm. nu am mai pictat de multa vreme si nu o faceam daca nu schimbam prin casa si trebuia sa imi pun amprenta pe perete, deasupra patului. ma scot din sarite oamenii care ma suna exact cand "arde" cel mai tare in redactie, cei care ma intreaba "de ce lucrez si in weekend" si cei care nu inteleg ca sunt momente in care vreau sa stau singur, eu cu mine, sa nu vad pe nimeni. pana una alta, am si o veste buna. cattaneo vineri in martin. alina o sa mergem si la teatru. promit.

Dialog Otrava - Cartarescu!

17 apr. 2007


otrava: le iubim pentru ca intotdeauna miros atat de frumos incat ne imbata de la prima intalnire
cartarescu: le iubim pentru ca au sanii rotunzi, cu gurguie care se ridica prin bluza cand le e frig
otrava: le iubim pentru ca se potrivesc perfect in bratele noastre
cartarescu: le iubim pentru ca au fete cu trasaturi dulci ca ale copiilor, pentru ca au buze pline, dinti decenti si limbi frumoase
otrava: le iubim pentru ca dupa fiecare sarut simtim ca ne-am mai ridicat cu cel putin 10 centimetri de la pamant
cartarescu: le iubim pentru ca joaca sah, whist sau ping-pong fara sa le intereseze cine cistiga
otrava: le iubim pentru ca sunt foarte frumoase cand mananca , pentru ca stau foarte mult in fata oglinzii si sunt frumoase in tricoul cel mai larg pe care il avem prin casa
cartarescu: le iubim pentru ca au un fel de a gandi care ne scoate din minti
otrava: le iubim pentru ca vin langa noi cand suntem suparati si pentru felul in care mana lor o gaseste intotdeauna pe a noastra
cartarescu: le iubim pentru ca pana si cea mai dura business-woman poarta chiloti cu induiosatoare floricele si dantelute
otrava: le iubim pentru ca au lacrimi si nu ezita sa si le arate, au dragostea unei mame in ele, iubesc greu dar daca iubesc atunci e iubire adevarata
cartarescu: le iubim pentru ca sint femei, pentru ca nu sint barbati, nici altceva
otrava: le iubim pentru ca puterea lor nu se masoara-n pumni, pentru ca iti trebuie imaginatie sa le cuceresti si rabdare sa ramai cu ele, pentru ca intotdeauna cauta varianta special edition la barbati si nu se multumesc cu orice harb, pentru ca nu se duc la curve, pentru felul in care ne simtim atunci cand le vedem numele scris pe mobil, dupa ce tocmai ne-am certat si pentru felul in care ne saruta dupa ce am facut ceva prin casa.

Otrava rules!

16 apr. 2007


cand va spuneam ca otrava o sa fie peste tot multi dintre voi nu credeau. iata ca realitatea bate fictiunea. notalent369 este autoarea pozei si nu numai atat. ea este una dintre otravitele care m-au sustinut cand blogul asta era mic. aproape ca nu se vedea. acum a crescut si una dintre "vinovate" ea este. respect notalent 369. povestea pozei o gasiti si pe blogul ei.

Pestisorul de aur se impute de la coada!

15 apr. 2007


am luat leapsa asta de la cea mai veche otravita: "doamnelor si domnilor notalent 369" pe care o respect. pestisorul de aur, trei dorinte, balta, ma scoate din foame, faze din astea. l-am prins, ma intreaba ce vreau si eu zic:

unu. vreau sa imi gasesc pe cineva cu care sa fac tot ce em scris la "lucruri simple". sa o cunoasca mama, sa stam in patul meu imens din mijlocul camerei si sa ne trezeasca soarele care imi bate exact in geamurile mari de la terasa.
doi. sa cresc in job-ul meu cat se poate de mult. pentru ca am de la cine sa invat
trei. sa o vad pe mama ca se bucura alaturi de mine pentru toate lucrurile bune pe care le fac.
de la notalent pasez catre lorin, curtezana, sara sau alex galmeanu.

Praf de pusti!

14 apr. 2007


mergeam azi dupa amiaza sa mananc la waterloo. la o intersectie pe langa hala traian un pusti de maxim 12 ani, sprijinit de semfor, cu o bluzita portocalie si jeansi deschisi la culoare tragea cu pofta dintr-o tigara. fum dupa fum si sorbea dintr-o cutie de cola. era bucuros, se simtea bine. apoi a incercat sa escaladeze semaforul. pustiul era in lumea lui. lumea in care o cutie de tabla de cola de 0,33 si o tigara se imprietenesc si decid sa faca echipa impotriva sarmanului pusti. se deghizeaza si ii patrund in corp, in minte, in vene. ii invadeaza trupul firav si raman acolo. pustiul creste, cola si ea se mareste, ajunge de paste si de craciun la 2,5 litri (acum la pret de 2 litri), tigarile se inmultesc, una dupa alta, pachet dupa pachet si in curand pustiul e gata sa devina comandantul unei armate de robotei facuti din pachete de tigari. care sa atace oricand inamicii asa cum vede in desenele de la tv. pustiul deja viseaza ca in curand linia continua de pe mijlocul soselei sa fie facuta exclusiv din tigari sudate iar dambovita sa fie pepsi twist sau in cel mai rau caz pepsi light. like a bird... in the sky ... piu, piu. ma intreb cateodata la ce varsta am injurat prima data, cand am vazut primul film pentru adulti, imi aduc aminte cum ma ascundeam de ai mei prin casa sa aud pe blat primele albume bug mafia, cum ascundeam revistele cu femei goale in pif-uri. si acum imi aduc aminte de sanii samanthei fox. totul era la blat. acum auzi oameni in toata firea care se lauda ca pustii lor injura de la 3 ani, la 7 au deja telefon mobil cu bluetooth, la 10 fumeaza, la 12 isi incep viata sexuala, la 14 dau profa afara din clasa pentru ca nu au chef de ore si tot asa. pustii sunt din ce in ce mai violenti. se uita la desene la care imi este mie frica sa ma uit. joaca tot felul de jocuri pe internet in care inevitabil trebuie sa omoare pe cineva, sa sara mult sange. trag de bietii parinti sa le cumpere un pistol sau un tanc in magazinele de jucarii burdusite de arme.

Eu cu mine!


imi place sa ma intalnesc cu oameni, sa avem discutii in contradictoriu. imi plac polemicile cu oameni cu care chiar merita sa ai polemici. de multe ori sunt ipocrit. spun va rog frumos sa imi dati si mie un red bull tipei de la chiosc. apoi ii multumesc pentru ca imi da. de ce fac toate astea? doar pentru ca asa e bine. imi place tot ce face parte din viata. imi place sa vad filme in care sa ma regasesc, felii din viata, asa cum imi place mie sa le spun. nu imi incarc memoria cu ce nu ma intereseaza, nu vreau sa merg sa vad filme recomandate de mai mult de doi oameni, nu imi place sa vad un film pentru efecte. nu ma misca deloc efectele. vreau sa vad stari, trairi, fete de oameni, grimase, gesturi. imi place tot ce e uman, imi place sa fac poze la oameni, ador sa fiu in preajma lor. nu imi place tot ce nu are viata. imi plac povestile traite de oameni. tot ce e real. ies greu din carapacea mea si cand o fac vreau sa simt ca merita sa fac treaba asta. sertarele din mintea mea nu isi doresc sa fie incarcate cu lucruri de care nu am nevoie. discut despre orice, ascult parerile oamenilor dar vreau sa fiu eu. nu vreau sa imi placa ceva doar pentru ca acel lucru place oamenilor din jurul meu. mi se intampla des sa fiu prezent in mijlocul unei discutii care nu ma intereseaza si atunci imi doresc foarte mult sa existe un buton de escape si sa ies din treaba asta. sunt atatea lucruri care ma misca dar si o gramada de lucruri care ma lasa rece. nu tin minte nimic din ce nu ma intereseaza si mi-as dori sa raman asa. imi place enorm de mult cum sunt. nu vreau sa ma schimb. ajung acasa si sunt foarte ok cu mine, cu gandurile mele, cu simtirile mele, cu trairile mele, cu patul meu, cu calculatorul meu, cu pianul meu si cu cutiile mele verzi de la ikea. fac ce imi place, ma uit la ce imi place, ascult ce imi doresc sa ascult si simt ceea ce simt. imi place cu mine.

Manole rules!

12 apr. 2007


marius manole, unul dintre cei mai tari actori din noua generatie a facut show in marea capitala europeana - sibiu. sute de oameni au inghetat de frig intr-un amarat de cort la un spectacol de doi lei. marius a fost cel mai ok - a urcat "luat" pe scena, cu o bere in mana, a desfacut-o, a baut, iar apoi a ragait, chiar daca nimic din treburile astea nu faceau parte din scenariul piesei "romania povestilor albastre". manole a protestat pentru ca spectacolul era de tot rahatul iar conditiile in care treaba se desfasura erau penibile. toata lumea a fost socata. omul si-a vazut de treaba si a anuntat ca o sa faca tot ce poate sa nu mai joace in spectacol. "a fost cel mai prost spectacol in care am jucat în viata mea. prost eu, prost spectacolul. am acceptat sa joc pentru bani, dar voi incerca sa rup contractul care ma tine legat de acest spectacol si sa nu mai apar in urmatoarele reprezenatii", a zis manole la final si a plecat cu berea in mana. pe manole l-am vazut prima data in "chip de foc" la odeon. omul e foarte tare, are vana, e unul dintre cei mai pe val actori din romania. e impecabil in "inima de caine", "a patra sora" sau "gandirea". felix alexa a avut mana buna. l-am vazut si la green si mi-a placut "sta sa ploua" a lui bugnar, "america stie tot a lui afrim" si "romania 21". respect manole.

Respect otravitilor!

11 apr. 2007


vin seara acasa si abia astept sa ajung in fata calculatorului meu. de multe ori nu vreau sa ma vad cu nimeni pentru ca sunt atatia cu care vreau sa ma vad pe blogul meu. stau si citesc comment-urile de pe blog. vreau sa le raspund tuturor, imi place ca lumea se implica, comenteaza, nu raman indiferenti,. as putea sa scriu despre fiecare om care pune un comment pe blogul meu cate o poveste. pentru ca toti cei care dau comment fac parte din filmul meu. imi place cand imi spune cineva "ma regasesc in ce ai scris acolo". ma intalnesc cu persoane din intamplare si imi spun ca au intrat pe blogul meu, s-au otravit. au muscat din el si au ramas cu un gust placut in gura. imi place la fel de tare cand unii imi spun ca nu sunt de acord cu ce scriu. nu sunt pe placul lor si asta imi place de mor. sa nu raman indiferent pentru nimeni. otrava ori te supara rau ori ajungi dependent de licoarea pe care o serveste pe blog. multi prieteni intra pe blog si imi spun "frate, dar chiar imi place. nu iti dau comment dar citesc cu mare atentie fiecare post". m-am redescoperit cu blogul asta cu toate ca unii nu sunt de acord sa spuna tot ce au pe suflet pe blog eu sunt mandru ca oamenii care intra se hranesc cu o bucata din mine. astept sprijinul vostru, ma bazez pe voi si de acum inainte si va astept comment-urile. cine ce rol vrea in film.

Je t'aime!



olivia ruiz feat christian olivier "non dits". nu te iubesc pentru ceea ce esti ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine.

Eu versus Ea!

10 apr. 2007


1.daca iei decizii fara sa o consulti, esti misogin. daca ia decizii fara sa te consulte, este o femeie emancipata
2.daca muncesti prea mult, o neglijezi. daca nu muncesti, nu esti bun de nimic
3.daca ea are un serviciu plictisitor si prost platit, este exploatata. daca tu ai un serviciu plictisitor si prost platit, ar trebui sa faci bine sa-ti gasesti ceva mai bun
4.daca tu esti avansat inaintea ei, femeile sunt marginalizate. daca ea e avansata inaintea ta, femeile au drepturi egale cu barbatii
5.daca ii spui ca arata bine, este hartuire sexuala. daca nu ii spui, este indiferenta crasa
6.daca o rogi sa faca ceva ce nu ii place, incerci s-o domini. daca iti cere sa faci ceva ce nu iti place, este o favoare pe care nu e frumos s-o refuzi
7.daca incerci sa arati bine, probabil ai pe altcineva. daca nu, esti neingrijit
8.daca ii aduci flori, urmaresti ceva. daca nu ii aduci, esti nerecunoascator
9.daca esti mandru de realizarile tale, esti un egoist. daca nu, esti total lipsit de ambitie
10.daca are o durere de cap, trebuie sa se odihneasca. daca ai o durere de cap, n-o mai iubesti.

Cate un pink, pink, pink!


melteanul roman din fata blocului, care o arde in maxx si care isi asteapta zana cu o garoafa in fata la mc la unirii e pe genu' trandy. nu a auzit el de trend setter sau de fashion icon dar a vazut ca poate sa fie si el ok. "emanciparea" lui a trecut prin trei etape. prima - pantaloni de stofa negrii, pantofi cu varf ascutit "piele" de crocodil, camasa creponata cu dragon mare pe fata si pe spate, parul dat cu gel albastru, verde sau galben la 10 mii si in cel mai bun caz parfumul cocalarului roman: acqua din gio. etapa a doua: bug mafia style. pantaloni largi, tricou 7 xl de fotbal american (fubu), adidasi mari, batic a la 50 de centi, sapca intoarsa, tot felul de lanturi de parcare pe la gat, toate divizia versace & gabbana via idm. etapa a treia: ratatul social veritabil cu clase cat trenul, care cere o tigara sau 10 mii, se imbraca in roz se tunde scurt in parti si lung la spate, isi oxigeneaza parul, are suvite, creasta, tepi, dungi in par facute cu briciul la o frizerie de cartier. ce sa te astepti totusi de la un creier innundat de gel? siclamul in combinatie cu lilaul nu cresc coeficientul de inteligenta. pacat. ei chiar au crezut in asta. cate transformari a suferit omul asta iesit din grota. s-a dat la fel ca si greuceanu peste cap de trei ori si a lasat pantalonii de stofa pe jeansi cu turul pana la pamant iar acum are tricou roz. acum doi, trei ani daca o ardeai cu tricou roz inevitabil exista cate unul care sa faca o gluma gen "ce esti tu ma femeie sa te imbraci asa sau iti plac baietii?"

Ne me quitte pas - Jacques Brel!

9 apr. 2007



a iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie - antoine de saint-exupery

Interviu cu otrava!

7 apr. 2007


1. cate iubiri ai avut pana acum? cand e vorba de viata personala nu contabilizeze niciodata.
2. daca ai fi femeie pentru doua zile, ce ai face in noaptea dintre ele? dragoste, non stop.
3. cele mai importante calitati ale unei femei? stilul, sinceritatea, inteligenta, zambet, o fata frumoasa, luminoasa.
4. care statut ti se pare mai sexy: cel de amanta sau cel de sotie? sotie, clar. nu imi plac amantele.
5. ce nu ar trebui sa faca o femeie care ar incerca sa te cucereasca? sa vorbeasca prea mult, sa ii placa sa mearga pe unde eu nu as calca niciodata, sa bea bere.
6. femeile din viata ta. iubita, mama, prietene.... o iubesc pe mama enorm, este o persoana incredibila, plina de forta si optimism. ma invata sa merg si acum. iubita? trecem peste. prietene multe, din ce in ce mai multe. si foarte ok. asta chiar imi place.
7. crezi in egalitatea dintre sexe? da, dar nu cred ca trebuie sa facem un scop din asta. vreau sa am o prietena care castiga mai bine decat mine, care are un job mai bun, care e vazuta mai bine. m-as bucura alaturi de ea. sunt domenii in care femeile sunt mult peste barbati. chiar cred foarte mult in complementaritatea lor. sunt mai inzestrate decat noi.
8. "feminismul exista doar pentru a integra femeile urate in societate." Are dreptate? feminismul este o pierdere de timp. iar femeile care se bat cu pumnul in piept si vorbesc despre "femeia ca obiect" au prea mult timp liber si nu au ce sa faca.
10. filiforme sau bootylicious? intotdeauna am fost un mare admirator al femeilor slabe si inalte. nu sunt un mare fan al formelor. imi plac femeile foarte, foarte slabe.
11. femeia care te-a impresionat. monica bellucci in malena.
12. care-i varsta ideala la care o femeie sa-si inceapa viata sexuala? cand e sa fie. insa nu prea devreme.
13. o actrita din filmele porno nemtesti de la inceputul anilor 90,una din baywatch, una din charlie's angels sau gwyneth paltrow? nici nu se mai pune problema. gwyneth paltrow este preferata mea. imi place la nebunie.
14. obsesia momentului. maria popistasu.

Paste fericit!


vine pastele. nu prea simt treaba asta. lucrez si sambata si duminica, mama e la constanta, am un cozonac cu migdale si portocale si atat. cel mai tare, in perioada asta imi este frica de mesajele, mereu aceleasi, pe care le primesc pe e-mail sau pe telefon. am primit deja 3 si deja nu mai suport. sunt niste lemne cat casa poporului. "fie ca sfintele pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate, iar dumnezeu sa va aiba in paza!", "fie ca lumina sfanta a acestei mari sarbatori sa-ti calauzeasca pasii, sa iti aduca sanatate si fericire care sa dainuie vesnic in preajma ta! un paste fericit alaturi de cei dragi!" si "sfanta sarbatoare a Invierii sa readuca aurul in inimile noatre". nu mai suport atata miere. imi vine sa vars. ce sunt mizeriile astea. nu le inghit nici cu lamaie iar cei care le trimit sunt niste terminati, lipsiti de originalitate si nesimtiti. pentru ca nu fac altceva decat un mizer de "copy - paste". atat insemn eu pentru unul care imi trimite mesajul asta? un "copy - paste". imi cer scuze dar nu o sa le trimit nimic oamneilor care o ard pe genul asta. nu imi pasa de sarbatoarea voastra. pasteti linistiti. si sa nu uitati sa mancati miel.

Din alt film!

5 apr. 2007


simt de multe ori ca fac parte din alta lume decat cea in care traiesc oamenii pe care ii am in jur. sunt tot mai des acuzat ca sunt pe genu' ahtiat dupa tot ce inseamna elite. nu ma dau in vand dupa chestii foarte comerciale, fac o propaganda prea mare teatrului, filmului. nu vreau sa imi povesteasca nimeni filme sau sa imi spuna sa merg la tot felul de super productii. nu intelegeti ca nu ma dau in vant dupa super efecte? o sa fiu condamnat pentru ca nu imi place sa generalizez in discutiile pe care le am cu oamenii. nu spun niciodata femeile sunt asa si barbatii altfel. pentru ca suntem atat de diferiti fiecare in parte. nu intru in polemica cu nimeni cand e vorba chestii relative - ce imi place, ce nu ma incanta deloc, care e normalitatea. sunt cateodata poate prea greu de digerat, am toane, prefer cateodata sa intru in carapacea mea, sa nu vad pe nimeni, sa nu raspund la telefon. fara sa explic de ce fac asta. nu imi place sa simplific doar ca sa ma inteleaga toti. nu cobor sub nivelul asteptarilor mele. stiu unde ma aflu si ce stiu. nu imi place sa etichetez oamenii. nu imi plac oamenii prosti si infumurati. nu sunt sclavul obiectelor sau a banilor. imi plac la nebunie party-urile cu muzica electronica. acolo ma simt cel mai bine. sunt eu si sunetul. nu imi plac oamenii care nu stiu ce vor sau nu si-au gasit un drum. vreau sa am discutii cat mai minime cu oamenii care nu conteaza pentru mine. nu sunt sociabil. nu vreau sa cunosc oameni noi. ma uit la nocturne. imi place brecht, shakespeare, cehov, becket, wilde. imi plac decorurile facute de vittorio holtier. imi place fuga pusa de catalina buzoianu. citesc, urmaresc emisiuni cu rating mic. imi place patapievici. ador cafeneaua lui malaiele. e "vina" parintilor ca sunt asa. sa iti placa teatrul in romania? e grav. trebuie sa-i faci pe toti sa abuzeze de toleranta fata de tine. esti ca un gay, nimic din tot ce faci nu e ciudat insa nu e ca ei. si asta e grav pentru ca trebuie sa ii convingi ca esti si tu la fel ca ei. normal. asta in cazul in care nu ai deja eticheta pe tine: ciudat.

Sunt fidel fidelitatii!

4 apr. 2007


recunosc cu mana pe inima ca sunt un monogam incurabil. nu ii inteleg pe oamenii care joaca la doua capete. oamenii pentru care fidelitatea inseamna sa bei acelasi suc sau sa mananci numai la ruby thuesday. eu chiar cred in treaba asta. chiar nu imi fac probleme si nu ma gandesc la nimeni cand sunt cu ea. uit de tot si de toate, nu ma intereseaza nimic. cred in monogamie la fel cum cred in dumnezeu lor somalezii sau bolnavii care au sida. fidelitatea nu mai e la moda. vad tipe care au o relatie si nu spun nu unui flirt urmat de un numar de telefon pe un servetel. de ce se intampla treaba asta? cand ai pe cineva de ce oferi numarul de telefon unui alt tip? chiar ai impresia ca omul ala vrea sa iti fie doar amic? imi place si de iubitul meu dar si nelutu e dragut si are si q7. fidelitatea e desueta, nu mai conteaza asa de mult. de ce sa nu ai pe cineva cu care sa imparti totul, cu care sa mergi peste tot, sa ai senzatia aia misto de doi, sa mergi in concedii la paris, sa stai in acelasi pat imens cu multe perne. fidelitatea am impresia ca e promovata doar in reclame. insa daca imi aduc aminte bine era o reclama la o firma care facea mobila cu un tip care tinea dupa gat o tipa blonda si de mana una bruneta. blonda tot timpul e amanta perfecta. cred in fidelitate dar nu o mai cer oamenilor de langa mine. imi inteleg prietenii care au nevoie sa "alerge" pe un teren de mai mare dupa ce s-au saturat de "alergatul" din fata blocului. stiu ca ce imi doresc o sa se intample si mai stiu ca ea este ea doar pentru ca simte la fel ca mine si atunci totul este perfect. restul e visare.

Doar sunete!

3 apr. 2007


muzica iti patrunde in vene. vibrezi la fiecare beat. bei insetat pana la fund un red bull. sunetul iti patrunde in creier. timpanul devine cel mai important, prin el trece sunetul in drum spre creier. inima pulseaza puternic. simti ca nimic din ce a fost nu mai conteaza. esti doar tu intr-o multime mare de oameni. nu te gandesti la nimic. inchizi ochii si deja nu mai esti acolo. avionul vine, urci si deja ai plecat. traiesti, visezi, speri, crezi. doar beat-ul te poate face sa te simti asa. fiecare e in lumea lui. misti capul in toate directiile, mainile sar in sus fara sa vrei, faci totul din inertie, pentru ca ce auzi iti place si in momentul ala chiar nimic nu te mai poate impiedica sa te imprietenesti cu popeye marinarul si sa fumati ceva impreuna. avionul e in aer, tu in el, totul devine mic, nesemnificativ, vorbele nu isi mai au rostul, fiecare face ce vrea, fiecare se manifesta cum vrea, cum se simte mai bine, o multime de oameni, un beat si o suta de mii de stari, de sentimente, de ganduri, de vise, de idei, toate sub acelasi acoperis, toate diferite dar au ceva in comun. timpanele tuturor sunt invadate de sunet. above & beyond sunt vinovati de toata starea asta de bine.

O arzi prost!


nu o sa inteleg niciodata oamenii care merg in club cu ochelari de soare pe ochi. sambata la above erau o gramada de tipi si tipe care o ardeau cu ochelari de soare in bezna aia de la wtp. nu inteleg de ce e nevoie de ei seara in club. pentru ca ei prin definitie sunt ochelari de soare, eu asa am invatat. daca sunt de soare atunci de ce dracu o arzi in club cu ei ? astia cred ca si atunci cand merg la solar isi pun ochelarii pe ochi. de ce nimeni nu le-a spus ca soarele doar apune, nu dispare definitiv. asa ca si maine pot sa poarte ochelarii de soare. ma mai enerveaza astia care o ard in mall doar ca sa manance. tipe machiate grav, cu funstite, bluze mulate, scot la bataie tot ce e mai bun prin casa si merg la mall la mc sau kfc sau doar ca sa viziteze magazinele. eu as pune taxa de intrare pentru astia. daca in mall mergi atat de aranjat si impopotonat cum o mai arzi in club. oameni buni mall-ul este pentru cumparaturi sau filme, iar dupa ce ai cumparat ceva poti sa bei o cafea insa nu va faceti un scop. mergeti la mall cat mai aranjate ca sa mancati o shaorma. pentru toti oamenii care o ard pe genu’ asta mai exista o varianta de a petrece cateva ore beton in weekend. la ikea, « vizitatorii » de magazine pot sa manance hot dog cu 1 leu.

Ikea, un ou kinder mai mare!


ce senzatie ciudata am avut la ikea vineri cand am mers ca un om normal sa imi cumpar ceva mobila pentru apartamentul meu de artist. mi-a placut un pat, a venit o tipa, a scos o foaie la imprimanta cu tot ce contine patul, l-am tunat cu tot felul de saltele si saltelute dupa care am luat foaia si am alergat in depozit sa imi construiesc patul din bucati. numai ca jos toti iti spun ah imi pare rau era ultimul. nu mai avem culoarea asta. te gandesti la alta culoare si tot asa. apoi o intreaga tevatura cu salteau de protectie a saltelei pe care o achiti si apoi o scoate din depozit un tip. in fine. dupa o ora si ceva in ikea bucuros plec spre casa. prin pipera. am plecat pe la 5 fara 10 si la 7 si un sfert eram acasa la universitate. 2 ore si ceva, bara la bara, horror. incep sa vad care e treaba. patul era numai bucati si bucatele. 3 lemne, o teava lunga, cateva placi si o galeata de cuie. am avut senzatia pe care o traiam cand eram mic si primeam oua kinder. bucati, o carte care iti arata pasii pe care trebuie sa ii faci ca sa dovedesti patul si atat. inarmat cu rabdare am facut treaba asta vineri seara cu patul si sambata cu dulapul si alte lucruri necesare prin casa. ce straniu mi se pare. traim intr-o lume in care totul devine tot mai mic, o lume care incearca sa iti usureaze cat mai mult munca. o sa ajung la un moment dat sa imi cumpar o masina intr-o cutie de pantofi si sa o ansamblez acasa cu o surubelnita si un patent.

Unu aprilie la romani!

2 apr. 2007


am vazut stirile aseara in timp ce mai montam prin casa cate ceva. farsa de pe antena cu angelina jolie a fost jalnica. jolie coborand dintr-un avion particular ca sa "turneze" un film in romania. totul era horror. filmat doar de antena unu? pro tv, tvr unde erau? garzile de corp erau penibile, iar toata desfasurarea actiunii mirosea a susanea de la o posta. putea. angelina in romania? doar la antena? vine special la observator? hai frate, chiar suntem atat de prosti. totul filmat foarte prost cum intra ea in studio si in timpul asta se dezbraca de geaca. penibil. apoi pe pro festivalul scrumbiei de la galati. cica 10.000 de galateni au iesit in oras sa manace scrumbie cu 1 leu bucata. sicroane cu niste amarati scosi din casa de foame. un targ de vechituri. cu niste mosi care vindeau casti din al doilea razboi mondial, haine de soldati, cutite, monede si insigne. tariceanu care facea caterinca de basescu, elena undrea care dansa printr-un parc si zicea ca e ziua ei libera si nu comenteaza ce face tariceanu. si tot asa. unu aprilie doi zero zero sapte la romani.