Imbibat in placere!

30 ian. 2007


Imi plac foarte tare parfumurilein general. Iar dupa cele dulci chiar sunt topit. Gaultier e printre preferatii mei. Le Male a fost inceputul iar Gaultier 2 a fost apogeul. Insa chiar daca sunt innebunit dupa parfumurile dulci ceva m-a dat peste cap. Si nu e dulce. M-a facut sa ma indragostesc la fel cum o poate face doar o femeie frumoasa, imbracata intr-o rochie neagra, lunga pana in pamant cu umerii goi si cu pantofi cu bot botund si toc inalt. Kenzo Air este parfumul care m-a facut sa ma indragostesc de el. Un parfum care te invita sa traiesti viata in toata splendoarea sa. O aroma inspirata din aerul curat de munte si lipsa de griji din copilarie, completat de o tenta masculina si senzuala. Aceasta imbinare de anison , pergamuta si radacina de vetiver va capata cu siguranta atentia celor din jur.

Betia dulce a lui Gaultier!

29 ian. 2007

Cand spui Gaultier te gandesti deja la extravaganţa şi exces. Purist, estetizant şi adesea bizar, Gaultier detestă curentul principal şi rareori desenează ţinute care se pot îmbrăca altundeva decât pe podiumul de prezentare. Chiar dacă a creat o marcă de vârf, prezentă în toate marile metropole şi la toate marile evenimente din lumea modei, el nu a ieşit, de fapt, niciodată, dintr-o nişă a modei. Faptul că a reuşit să facă, din această nişă, o marcă şi un stil, unanim acceptate, reprezintă, fără îndoială, marea sa performanţă şi răsplata unei nestrămutate credinţe în valenţele artistice ale creaţiei de modă. De aceea, e greu de spus despre o ţinută Gaultier că este elegantă. Eleganţa este o convenţie clasicizantă, pe care spiritul baroc al lui Jean-Paul o respinge fără drept de apel. Cu toate acestea, celelalte valori ale creaţiilor sale - originalitatea, exuberanţa, încălcarea regulilor - sunt dozate de o asemenea manieră, încât nici criticii cei mai conservatori nu-şi pot permite să considere altceva decât unul dintre cei mai creativi designeri de modă ai ultimelor decenii.

Join me!


Am cateodata o stare de care nu as vrea sa scap. Ma simt bine ca respir, ca merg pe Magheru, ca pot sa beau linistit o cafea in oras, ca vine Carl Cox sau Fatboy Slim sa imi puna muzica, ca exista party-uri in case gen tralala, ca exista kudos sau ultima playa, ca au fost Placebo in Romania, ca pot sa merg in weekend la Predeal, ca exista Almodovar, ca pot sa merg sa vad 8PT N9UA, 89... fierbinte dupa '89. Vin cateodata de la treaba si am nevoie de un singur lucru. Sa beau ceva si sa ascult ce imi place. Iar cand vine vorba de trupe romanesti am 2 preferinte care imi vin acum in cap. Imi place sa o ard in B52 pe OCS sau pe E.M.I.L. Sunt singurele trupe romanesti pentru care dau din cap. E bine sa o arzi cu un cuba libre si o tigara de rom si vanilie pe "Fara regrete", "Supradova de vise", "Nu incerca asa ceva acasa", "Ajutor" sau "Cine e de vina?".

Rataciti si atat....


Lost in translation este un film despre nimic. Fara un story precis. O felie de realitate frumoasa - o relatie dintre doi oameni care implica orice mai putin raport sexual. Dragostea imposibila intre doi oameni casatoriti. Imposibila pentru ca pentru ei e de ajuns sa fie impreuna, sa doarma, sa se atinga, sa iasa in oras, sa bea si doar atat. Asa li se intimpla unora (tot mai putini) care isi respecta obligatiile fata de partenerul de viata, dar sint inevitabil atrasi si de alte persoane. Japonia vazuta prin ochii unui american. Un film despre mitul japonezilor - oameni cu mult respect, seriosi si cu mult bun simt. O bijuterie a Sofiei Coppola cu un senzational Bill Murray - turnat pentru rolul Bob Harris - un actor american de mana a doua care o arde prin Japonia sa faca reclama la whiskey pe bani buni.

Magicianul Henry!

28 ian. 2007




El e Thierry Henry. Sportivul complet, atletul în stare pură. Omul care iti incanta privirea cand ii vezi miscarile fine. Dirijorul lui Arsenal. Magicianul din atacul Frantei. Cel mai spectaculos jucător din lume."E cel mai rapid om care a încălţat vreodată ghetele de fotbal. Nici un apărător din lume nu rezistă ritmului său", asa il vede Lilian Thuram. Cînd driblează, pare imaginea reflectată pe gazon a lui Ingemar Stenmark, alunecînd, ca şi schiorul scandinav, cu o extraordinară uşurinţă, printre jaloanele apărute în cale. "Are o fantastică abilitate tehnică, o continuă mişcare naturală şi imprevizibilă", susţine Arsene Wenger, managerul său de la Arsenal.Cînd şutează, e leit Jonny Wilkinson, rugbystul englez cu ţintă milimetrică. "E un coşmar. N-ai nici o şansă în faţa lui", se plînge Carlo Cudicini, portarul lui Chelsea. Cînd aleargă, seamănă cu Donovan Bailey, sprinterul canadian exploziv pe 100 de metri. Este fotbalistul perfect si familistul perfect. Pe Claire Merry a întîlnit-o prima oară în 2002, cînd a turnat un clip publicitar pentru Renault. I-a plăcut de la prima vedere. Înaltă, 1,75, subţire, englezoaica, top-model de succes în Insulă şi chiar actriţă (a debutat în 1997 cu filmul "Primul element"), l-a atras ca un magnet pe Thierry Henry. În 2003, ei s-au căsătorit la Highclere Castle în Berkshire, iar în vara lui 2004 frumoasa în vîrstă de 24 de ani, Claire pentru Titi, dar cunoscută în lumea show-bizului drept Nicole Merry, îi va dărui un copil. În decembrie 2004, poliţia londoneză a descoperit că o bandă de mafioţi îi urmăresc pentru a-i lua ostatici şi a obţine o răscumpărare. De atunci, Scotland Yard are zi şi noapte cîţiva oameni în jurul lor.

Placebo si atat!

23 ian. 2007


Fenomenul şi Efectul Placebo este un ansamblu de modificări clinice şi psihofiziologice ce apar la o persoană sănătoasă, căreia i s-a administrat o substanţă Placebo. Tare si efectul dar mai tare trupa. Cand au venit in Romania am procedat exact ca un roman - nu mi-am luat bilet la timp si am ajuns la arene cu mana in cur. Mai bine de 2 ore am cautat un bilet. Era bataiei mare iar tiganii care o ardeau cu 2,3 milioane biletul se inmulteau. Multumesc si acum batranului in carje care avea 2 bilete pe care le-am luat cu 1,5 miliaoane ambele. Oricum intram sa il vad pe Molko. Ziceam ca sunt muza lui si ca nu poate canta fara mine. Senzational concert. Vazut din primul rand. Impecabil. Am cantat cu Molko si am fost in fibrilatii. Am intrat in transa. Transa Placebo.

Satan Baal!


"De la bun început, un imens cub transparent din plexiglas îţi reţine atenţia prin dominarea spaţiului scenic. El desăvârşeşte izolarea lui Baal, cel expus privirii noastre, ca punct de atracţie al bâlciului deşertăciunilor. Versurile lui Baal, scrise pe laturile sale, patul, uşa strâmb aşezate sugerează demenţa locatarului. Obiectele suntmai toate dezechilibrat poziţionate. Totul este admirabil luminat, atrăgându-ţi atenţia, prin lumină asupra fiecărui segment al decorului, în momentele cheie ale acţiunii. Decorul lui Dragoş Buhagiar ca şi costumele, machiajul, măştile, joacă strălucit în acest spectacol, un rol de bază, bine raportat la piesa lui Bertold Brecht.

Un prieten, Esenin!


Focul vânăt e gonit de vânt
Zările-au uitat să mă mai doară,
De iubire’ntâia oară cânt,
La scandal renunţ întâia oară.
Am fost crâng părăginit pe loc.
La femei şi votcă dam năvală,
Nu-mi mai place azi să beau să joc,
Să-mi pierd viaţa fără socoteală.
Cârciumile le-aş uita pe veci,
N-aş mai şti nici versul ce înseamnă
De-aş atinge aceste braţe reci
Şi-al tău păr ca floarea cea de toamnă.
Tu mers gingaş, tu surâsul meu,
Dac-ai şti cu inima-i pustie
Cum poate iubi un derbedeu
Şi cât poate de supus să-ţi fie.
Veşnic te-aş urma pe-acest pământ,
Depărtarea mi-ar părea uşoară.
De iubire’ntâia oară cânt,
La scandal renunţ întâia oară.

"Pingo et Amo sum !"


Imi place foarte tare Balanescu. Ne-am cunoscut pe net. Aiurea in tramvai. Am intrat la el pe site si l-am intrebat cum pot face rost de niste materiale (panze, uleiuri, etc). Omul m-a ajutat si am vorbit foarte des de atunci. E prea tare. Are 40 de ani si nebunia unui copil de 16. Are un baiat senzational pentru care si prin care respira. Am fost la el la atelier. Incredibil de frumos. Am un tablou de la el superb. Fantoma. Imi bantuie camera si are o relatie foarte buna cu pianul meu cu coada ronisch.

Starea Trainspotting!


Nu e un film si atat. E o stare. Ma uit la el cand am o stare sa ma uit. Sa fiu Mark Renton. Sa merg prin londra, sa stau in gara sa vad trenuri, sa pun la pariuri, sa am un apartament jegos de bloc, sa am toate boarfele aruncate peste tot, sa beau 100 de jim beam. "Termenul desemneaza un hobby destul de bizar: tipi care stau cat e ziua de lunga pe peronul garii si noteaza sosirea si plecarea trenurilor. Noaptea, ei compara notitele cu cele din ziua precedenta, observa ce s-a schimbat in mersul trenurilor, ii suna pe ceilalti pentru a se tine la curent unii pe altii cu miscarile trenurilor. In argoul drogatilor, se refera la urmele intepaturilor de pe bratele lor, care se insira aidoma garilor de-a lungul cailor ferate. Pentru a face si mai incredibil personajul interpretat de mine, am fost tentat la un moment dat sa iau heroina. Apoi am renuntat. Efectele acestui drog sunt foarte bine descrise in romanul lui Irvine Welsh." - Ewan McGregor - 1996

Imi place Gojira!


Omul e prea tare. Imi place - pasionat si foarte ok - i se rupe si asta e bine. E din Tandarei nu stiu cum suna dar eu am niste rude de la mama pe acolo. E lumea a treia cum spun eu Oamenii din grota. In fine omul o arde prea ok. O sa il vedeti prin Web, Gossip, The Spot si alte faze de gen. Gojira a făcut parte din echipa emisiunii "Selectro" (la Activ FM), iar Kosak, partenerul sau, a fost realizator al emisiunii "Oscilaţii" (la Delta RFI). Gojira & Kosak apar deja pe mai multe compilaţii autohtone şi din străinătate şi pregătesc în prezent primul lor material discografic şi primul videoclip.