Pe ea, pe mama ei!

20 feb. 2007


O sa scriu din nou despre unul dintre subiectele mele preferate - feminismul, sexismul, bla, bla. Institutul spaniol pentru femei(asta chiar e tare exista un institut pentru femei), un organism guvernamental (asta ma duce cu gandul la alt organ) si o asociatie a consumatorilor au cerut retragerea de pe piata a unei reclame Dolce & Gabbana, acuzata de sexism. Reclama e foarte tare - o femeie imbracata intr-un body, asezata pe sol si care este impiedicata sa se ridice de un barbat cu bustul gol care o tine de incheieturile mainilor(faza mi se pare super sexy, femeia tinuta strans, fara sa se miste, neputincioasa, pusa la pamant). Alti patru barbati cu busturile goale asista la scena si o devoreaza din priviri pe tipa. Ca sa se bage in seama asociatia lui peste prajit, scuze a pestoaicelor crede ca "este admisibila utilizarea fortei ca mijloc de impunere in fata unei femei" sau ca "violenta machista" a reclamei care poate sugera iminenta unui viol colectiv. Oamenii astia chiar nu au ce sa faca, se plictisesc si atunci le mai bese mintea si mai scot cate o perla. Noul guvern spaniol lupta impotriva violentei conjugale si a atitudinii superioare a barbatilor fata de femei. Guvernul lui Zapatero a adoptat in acest sens o lege impotriva violentei fata de femei care este unica in Europa in ceea ce priveste femeile abuzate. Chiar nu cred ca e o problema cu reclama asta, eu o vad altfel. O super femeie devorata din priviri de barbati, iar unul dintre ei e peste ea si o tine de mana. Femeia cred ca nu este deranjata de gestul lui, chiar cred ca ii place atitudinea. Pana la urma e un barbat care arata bine si o super femeie. Ce e rau in asta?

18 comentarii:

Anonim spunea...

ma irita la culme reclamele mascate.nu le pricep.daca nu stiam cine-i d&g cum pricepeam la ce e reclama?si astea de la tv.de exemplu la hartie igienica.in loc sa-mi arate fluturasi cum zboara,arata-mi tata ce poate sa faca.arata-mi unu care e pe vine si se screme si apoi prim plan cu hartia.inainte si dupa.pe urma,la tampoane.la ob-uri.ei pun apa colorata.asa si?arata tata una de 100 de kile cum isi baga obiectul in scorbura.si mai ales cum il scoate,il miroase si-l baga la loc.

Anonim spunea...

bai.sa va zic ceva.faza cu reclama asta poate fi aplicata pe cam toate reclamele de pe piata.am facut un curs de studii culturale cu o tipa din state care ne-a atras atentia asupra chestiilor de genul asta.daca o sa va uitati atenti o sa vedeti cum in mai toate printurile, femeile ori au gura acoperita,ori ochii acoperiti,legate de maini,ori sunt tintuite la pamant(ca in cazul de fata),in orice caz,sunt vazute ca fiind neputincioase,inferioare barbatilor.am vazut o data o reclama la nici nu mai tin minte ce tampenie...o femeie avea buzele cusute...era ingrozitoare.acum parerile sunt impartite.eu una, pe de o parte sunt feminista si ma revolt, iar pe de alta parte ma gandesc ca americanii analizeaza muuuult prea mult chestiile astea si ca exagereaza oricum cu drepturile omului.se ajunge pana la a da un barbat in judecata ptr ca a tinut usa unei femei-adica ce??e atat de neputincioasa ca nu e capabila sa-si deschida singura usa???...acum nah,mesaje subliminale gasim la tot pasul...dar parca nici sa le cauti nu e ok.

Anonim spunea...

imi aduc aminte de reclama cu buzele cusute.era din iran,facuta de mudjahedini ptr impiedicarea raporturilor sexuale.cu cat femeia este mai frumoasa cu atat buzele sunt cusute mai strans.sau...poate nu vorbim de aceleasi buze...

Anonim spunea...

tu ce crezi?

Anonim spunea...

din punct de vedere strict masculin,intre oricare dintre buze ti-ai introduce obiectul muncii, finalul este acelasi.

Anonim spunea...

de ce la tine discutia asta trebuie sa se rezume la sex?esti frustrat?...era vorba de reclame,de publicitate!

Anonim spunea...

recunosc.sunt frustrat,castrat,mustrat toate cu un mic substrat.

otrava spunea...

imi place. lumea comunica pe blog. frustrati? hai frate. umorul nu a omorat pe nimeni

Anonim spunea...

bune rima!...mi-a placut:D
recunosc...am exagerat...iertareeeeeee!!!

Anonim spunea...

tocmai am terminat de citit o carte buna.cartea se numeste"pahti si hector" de usur sumer.despre revolutia culturala din iran.acolo chiar femeile au buzele cusute intr-o forma ciudata de protest.

otrava spunea...

usur sumer are si o carte de bucate in colaborare cu petrisor bucatarul si radu anton roman. e tradusa si in iran. a facut practic o revolutie culturala in iran. in fine revolutie culturala in iran e mult spus.

Anonim spunea...

poate nu stiai dar"usur sumer" e un crescator de anaconde.are chiar una la el tot timpul.i se mai spune si imblanzitorul de serpi.

otrava spunea...

stiu ca e omul care intotdeauna si-o trage cu partenerele imbracat. tine mult la haine.

Anonim spunea...

da,zici bine.prin strainatate i se mai spune "el futadore de la patria" sau in anglia este cunoscut ca "net fucker".de fapt de la el vine titlul filmului "meet the fuckers".

otrava spunea...

este un nebunit simpatic, un mare frumos al micilor orase, un giumbuslucar netrebnic, un odios susanist, un ghidus dement, un marabitoi irefutabil.

Anonim spunea...

este un sandilau,o mica hahalera introvertita,un carcotas ilustru,un cotcar,un tembel pur sange.

otrava spunea...

mai multe despre el nu pot sa zic. este un saltimbanc notoriu, o hahalera intergalactica, un ciumexan patentat

Anonim spunea...

un smenar plin de matrapazlicuri,un sinistru impotent,un circar caritabil.